Llibre Carroussel

 

Prepara’t per a pujar a un CaRRousel extraordinari. Una atracció fascinant en què, en lloc de cavallets, muntaràs en cinc cotxes en marxa. Al seu interior viuràs moments de quotidianitat corrosiva al costat de personatges atrapats en la fira de les seves vides: un taxista amb incontinència verbal de camí a un funeral, un matrimoni carregat de retrets que celebra un aniversari ben peculiar, una noia fent malabars davant d’un conductor emprenyat, una parellaque esquiva un accident tornant d’un casament, un xofer atípic que hipnotitza turistes amb un disc giratori…

Josep Maria Fonalleras, Imma Monsó, Marta Rojals, Francesc Serés i Màrius Serra uneixen el seu talent per convidar-nos a un viatge molt particular. El fruit és un llibre original i sorprenent, nascut d’una iniciativa teatral única ideada per la companyia La Reial i que es va estrenar al festival Grec de Barcelona. Venjança, cinisme, hipocresia i humor negre entrellaçats en un artefacte literari escrit per cinc dels millors autors de la nostra literatura.

16,50 €

Immediata
 

 

PVP: 16,50 €
Pàgines: 136
Primera edició: 22/06/15
ISBN: 978-84-943736-4-0
Format: 14 x 21 cm
Il·lustració de coberta: Ana Yael
Autors: Josep Maria Fonalleras, Imma Monsó, Marta Rojals, Francesc Serés, Màrius Serra

Un CaRRoussel original i sorpenent

“Qui no guarda a la memòria totes les coses que han passat o haurien pogut passar dins d’un cotxe?”, es pregunta Ramon Simó, director del festival GREC de Barcelona en el text introductori de CaRRoussel. Cinc dels millors escriptors de les lletres catalanes actuals hi donen resposta amb uns textos que situen l’acció en un mateix escenari: l’interior d’un automòbil. Els lectors esdevenen així, dins d’aquest espai reduït, part activa d’unes trames en què hi apareixen reflectits taxistes crítics experts en temes funeraris, venjances amoroses sofisticades, els instants fugaços al volant que ens poden capgirar la vida, la venda ambulant de tot el que es pot vendre en una cantonada o les reflexions d’un guia turístic “horrorista” que ens recorda que des d’un cotxe es pot veure també el pitjor d’una ciutat.

Josep Maria Fonalleras ha escrit la peça El taxista i el funeral (un fragment en vídeo); Imma Monsó ha creat La reclusa (un tast); Marta Rojals hi aporta el text En punt mort; Francesc Serés és l’autor de Passatgers; mentre que Màrius Serra proposa un viatge a Grecalònia.

“Personatges, situacions, històries que poden passar dins d’un cotxe”, apunta Ramon Simó, “totes elles marcades per la proximitat, per la intimitat, però plenes també de sorpreses, de girs narratius i dramàtics, de jocs poètics amb la quotidianitat, amb detalls capaços de convocar la complicitat del lector i amb la capacitat de provocació que fa que, en deixar la lectura, alguna cosa t’enduguis a la butxaca”.

La iniciativa va partir de la companyia La Reial i va esdevenir una de les propostes més atrevides i innovadores de l’última temporada del festival GREC de Barcelona. Una experiència teatral íntima i única, d’una gran qualitat literària, que va esdevenir un èxit de públic i que ara es pot gaudir en forma de llibre en l’edició que ara publiquem.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt