Llibre Ulrike Meinhof, la biografia

 

En l’escenari de devastació política i cultural que era la República Federal Alemanya de postguerra, la d’Ulrike Meinhof va ser una de les veus més interessants de l’esquerra. Amb la socialdemocràcia integrada en el bel·licisme atlantista i un Partit Comunista en la il·legalitat, la seva va ser una de les plomes més incisives en la denúncia dels límits del procés de desnazificació i dels tics autoritaris de la democràcia parlamentària de baixa intensitat imposada pels aliats occidentals vencedors de la guerra mundial. Amb una llarga trajectòria al moviment estudiantil, a l’esquerra comunista, a la important revista Konkret i a l’oposició extraparlamentària, l’evolució política de Meinhof i el seu dramàtic final simbolitza la desesperada situació de l’esquerra política i social en el context de la guerra freda en un dels països centrals de l’imperialisme occidental. No sense inquietud, els lectors i les lectores podran constatar la vigència encara avui de moltes denúncies de Meinhof, com ara la magnificació política i mediàtica de les formes de contestació dels moviments socials contra la col·laboració governamental amb operacions militars d’extermini massiu.

 
Jutta Ditfurth ha bastit una biografia monumental on l’exposició del context històric i la descripció minuciosa de les circumstàncies vitals del personatge s’imbriquen amb un retrat psicològic penetrant i una recreació dels fets tan ben assolida narrativament que en resulta un relat que fa justícia a una vida novel·lesca com la de Meinhof i serveix de contrapunt als diversos libels engendrats pels plumífers de l’RFA.”

 
«A l’Europa occidental, algunes democràcies són castells de cartes. Si se’n vol fer ús, s’ensorren.»
Ulrike Meinhof (1967)

.

20,00 €

Immediata
 

 

QUÈ EN DIUEN?
«La combinació Ditfurth-Meinhof és enlluernadora. Publicada per Ullstein i amb gairebé 500 pàgines, té un cos molt complet. En paraules de Ditfurth el llibre servirà al lector per “trencar els mites habituals sobre Ulrike Meinhof”»
Die Welt

«Ditfurth ha treballat sis anys en la biografia d’Ulrike Meinhof i descobrint informacions que contradiuen gran part del que hem llegit en els llibres anteriors sobre els fundadors de la RAF. “Estereotips terriblement ximples és el que trobem allà”, diu. “Disbarats tremends, mites estúpids: en una paraula, ferralla”.»
Berliner Zeitung

«La veritat sobre Ulrike Meinhof. En els seus sis anys de recerca, la periodista es va trobar amb una Ulrike Meinhof desconeguda fins llavors. El llibre mostra connexions completament noves en la vida de la fundadora de la RAF. Aquesta primera biografia completa també reflecteix la història de la postguerra de l’RFA i el rebel clima polític dels anys seixanta i setanta»
Ullstein

 

AUTORIA
Jutta Ditfurth és sociòloga i escriptora. Ha estudiat i treballat a la Gran Bretanya, els EUA, la Unió Soviètica, la Xina, Cuba i Algèria. Des dels anys setanta és activista de l’esquerra extraparlamentària, entre d’altres, al moviment antinuclear, el moviment de dones i l’esquerra antiautoritària. L’any 1980 va ser cofundadora de Die Grünen (Els Verds), partit que presidí entre 1984 i 1988 i abandonà el 1991, pel seu viratge cap a la dreta. Durant sis anys va ser a la Comissió Executiva Federal del Sindicat de Periodistes (DJU) / IG Mitjans de Comunicació.

 
Des de 1991 és membre de l’Esquerra Ecologista i de la Llista d’Esquerra Ecologista-Antiracista, amb la qual ha estat escollida regidora a l’Ajuntament de Frankfurt a totes les eleccions municipals des de 2001.
Com a corresponsal internacional, ha informat sobre l’explotació de les mines de carbó siberianes, la desaparició de la mar d’Aral i la situació dels sahrauís als camps de refugiats d’Algèria. Investiga i escriu sobre temes com ara feixisme, antisemitisme, ecologia i política, història alemanya i europea i moviments de protesta social. Alguns dels seus setze llibres han estat best-sellers. Ulrike Meinhof. La biografia ha estat traduïda al suec, el bokmål, el neerlandès, el turc i el grec.

4.30 sobre 5 basat en 3 opinions.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt