Llibre Trencar el silenci. Francisco Liñán, una vida de lluita

 

Francisco Liñán, fill andalús de classe treballadora, amb la infància truncada per la necessitat de treballar per guanyar-se el pa, militant comunista de pensament i pràctica, trenca el silenci de tota una generació, des de la repressió franquista fins a la transformació de «l’esquerra» en els pactes de la transició, assenyalant sense embuts en tots els casos culpabilitats i complicitats.

Ho fa per deixar constància de la pròpia història de la classe treballadora, perquè les futures generacions en puguem aprendre per seguir la lluita, i a la vegada, per retre un més que merescut homenatge a totes les persones que des de l’anonimat han lluitat de forma completament altruista en partits, sindicats i associacions de veïns, moltes d’elles durament reprimides durant el franquisme i durant la mateixa democràcia.

Trencar el silenci és una autobiografia incòmoda. És el relat polític i humà d’un lluitador que ni el franquisme va poder doblegar ni la Transició comprar. És un recorregut per algunes de les lluites obreres i veïnals més importants de les últimes dècades. De sacrifici i lluita a parts iguals, la de Francisco Liñán, és una vida que mereix no caure en l’oblit.

15,00 €

Immediata
 

 

NOM Trencar el silenci. Francisco Liñán, una vida de lluita
AUTOR Francisco Liñán
PRÒLEG Miguel Guerrero
TRADUCCIÓ Arnau Carné
CORRECCIÓ Eduard Seoane
PÀGINES 184 pàg,
PREU 15€ | 12,75€ (subscriptores)
ISBN 978-84-16855-00-1
COL·LECCIÓ Lletrafelina
DRETS Creative Commons

QUÈ EN DIUEN:

«Trencar el silenci es mou amb un equilibri amè entre el relat íntim del mateix autor i la denúncia crítica-reivindicativa, no exempta de contingut ètic i ideològic.»

«En el llibre, Liñán col·loca una sèrie d’experiències i reflexions que ni ara ni des de fa dècades són tingudes en compte per certes cúpules polítiques i sindicals, instal·lades en la cadira de l’entreguisme per abdicació dels principis classistes que ell mateix s’ha resistit sempre a abandonar.»

Miguel Guerrero, del pròleg

Productes relacionats

  • anterior
Dalt