Llibre "La paraula contrària", d'Erri de Luca

 

Un manifest per a llibertat d’expressió que ja ha venut 100.000 exemplars a Itàlia

Considerat uns dels millor escriptors italians de de tots els temps, Erri De Luca s’enfronta a una pena d’un a quatre anys de presó. El delicte, haver expressat en una entrevista que les obres del Trent d’Alta Velocitat a la Vall de Susa s’havien de sabotejar. Una construcció que, des dels anys noranta, manté als habitants d’aquesta vall alpina en peu de guerra, a causa l’enorme impacte mediomabiental però també pels riscos per a la salut que comporten la perforació d’unes muntanyes repletes d’amiant i urani.

7,00 €

Immediata
 

 

A La paraula contrària Erri De Luca respon al seu processament amb un poderós al·legat en defensa de la llibertat d’expressió així com de la relació entre la cultura i les lluites socials. També, de la necessitat de fer d’altaveu de les opinions silenciades. Repassant les seues vivències en la convulsa Itàlia dels anys setanta, així com la influència que l’obra d’Orwell i el compromís de Pasolini excercí en les seues idees, aquest antic obrer de la FIAT reinvindica el seu “deure”, abans que “dret”, a dissentir en els temps de foscor que compartim.

«No tinc intenció de defensar-me, sinó d’atacar» Erri De Luca

«Erri De Luca ho centra i concentra tot, des de la paraula contrariada, en aquest pamflet rebel. La paraula oposada, el mot antagònic, l’antítesi imprescindible. I la decència comuna sencera. Necessària. I urgent. Avui més que mai» David Fernàndez, al pròleg del llibre.

Títol: La paraula contrària
Autor: Erri De Luca
Pròleg: David Fernàndez
Sembra Llibres, 12
80 pàgs | 7 €
ISBN: 978-84-943736-1-9
Data de publicació: 24.03.15

Sobre l'autor:

Erri De Luca va néixer a Nàpols l’any 1950. Als divuit anys va participar en el moviment del 68 i posteriorment va ser membre del grup Lotta Contínua. Ha treballat com a paleta i camioner, i durant la guerra dels Balcans va ser conductor de vehicles de suport humanitari.
És un apassionat alpinista. És autor de més de cinquanta obres. És un dels millor escriptors europeus contemporanis i els seus llibres han estat traduïts a 23 idiomes. Ha estat guardonat amb diversos premis, entre els que destaquen el Premi Leteo, el Premi France Culture i el Femina Étranger a França, o el Premi Petrarca a Alemanya.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt