Llibre Memòries d'un president a l'exili

 

Un document fonamental per entendre la lluita per la continuïtat de les institucions catalanes al llarg del segle XX.


Josep Irla (Sant Feliu de Guíxols, 1876 Saint-Rafaël, 1958) inicià la seva activitat política com a regidor i alcalde de lAjuntament de Sant Feliu de Guíxols en letapa de la Solidaritat Catalana i lacabà assumint la presidència de la Generalitat de Catalunya del 1940 al 1954, com a conseqüència immediata de lafusellament de Lluís Companys per part de les forces franquistes. Als vuitanta anys, dos anys després dhaver deixat el càrrec de president de la Generalitat i lluny del seu país pel fet dhaver consagrat tota la vida a la defensa de Catalunya i dels ideals republicans, Irla es posà a escriure les seves memòries, un document de t

21,00 €

Immediata
 

 

JOSEP IRLA I BOSCH
Memòries dun president a lexili


A cura de Jordi Gaitx Moltó
Pròleg de Josep M. Roig Rosich
Col·lecció: La memòria dels dies, 3
Pàgs.: 240 + 24 (plec de fotografies en b/n)
Format: 14,5 x 21,5 cm
Enquadernació: rústica amb solapes

Un document fonamental per entendre la lluita per la continuïtat de les institucions catalanes al llarg del segle XX.


Josep Irla (Sant Feliu de Guíxols, 1876 Saint-Rafaël, 1958) inicià la seva activitat política com a regidor i alcalde de lAjuntament de Sant Feliu de Guíxols en letapa de la Solidaritat Catalana i lacabà assumint la presidència de la Generalitat de Catalunya del 1940 al 1954, com a conseqüència immediata de lafusellament de Lluís Companys per part de les forces franquistes. Als vuitanta anys, dos anys després dhaver deixat el càrrec de president de la Generalitat i lluny del seu país pel fet dhaver consagrat tota la vida a la defensa de Catalunya i dels ideals republicans, Irla es posà a escriure les seves memòries, un document de testimoniatge polític de mig segle de lluita per la democràcia, la justícia i la llibertat.


La present edició, que inclou un plec de fotografies, pretén difondre aquestes memòries, que han restat inèdites pràcticament fins avui, així com una selecció de trenta-vuit cartes escrites per Irla en lexercici de la presidència de la Generalitat a lexili.

Jordi Gaitx Moltó (Sant Feliu de Guíxols, 1972), el curador d'aquest volum i autor de la selecció de les cartes i de les fotografies, és llicenciat en Història i graduat superior en Arxivística. Ha investigat temes relacionats amb la història social del segle XX.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt