Llibre No passaran!, una història del setge de Madrid

 

No passaran! comença als Estats Units, concretament a la ciutat de Nova York. Un jove de classe acomodada, que viu la nit i busca l’amor pels clubs de jazz de la ciutat, es creua, per casualitat, ja de matinada, amb una manifestació ràpidament reprimida per la policia, que carrega contra els manifestants. Rudy Messer, que així s’anomena el nostre protagonista, socorre un dels ferits, un jueu de classe treballadora que li explica el que perseguien amb aquella mobilització: evitar la càrrega d’un vaixell que embarcava municions pels «rebels» espanyols. Els treballadors nord-americans, com a mostra de solidaritat i suport al govern de la República, protesten i es manifesten pels carrers de Nova York, organitzen xerrades per explicar el que està succeint a Espanya, i fins i tot, alguns d’ells s’allistaran a les Brigades Internacionals per anar a combatre el feixisme al lloc on se l’ha de combatre: al camp de batalla, a la guerra.

15,00 €

Immediata
 

 

TÍTOL No passaran!, una història del setge de Madrid
AUTOR Upton Sinclair
PRÒLEG David Becerra
PÀGINES 182 pàg.
PREU 15€ | 12,75€ (subscriptores)
ISBN 978-84-943205-6-9
COL·LECCIÓ Lletrafelina
DRETS Creative Commons, BY NC ND
TRADUCCIÓ Carme Monturiol Puig

« —Asseieu-vos, Rudy –digué el jove impressor.– Us he de dir una cosa.

—Sí, Giuseppe?

—He pensat molt en aquells camises brunes. Són una amenaça terrible; una amenaça que esdevindrà sempre pitjor. La policia no farà res per a deturar-la.

—També ho diu Adams.

—Som els obrers qui hem de mirar que no vagi avant. Però no és a Nova York on ho aconseguirem: el nazisme és mercaderia d’importació.

—I voleu dir que és possible de fer res a Alemanya?

—La meva opinió és que cal derrotar-lo a Espanya. Us ho he de confessar. Rudy; durant aquest últim temps em sentia descontent i avergonyit de mi mateix. Els meus companys, d’allà, es juguen la vida i se la juguen, també, per a nosaltres. No és just que els deixem abandonats. M’he decidit, aquesta nit, i me’n vaig a ajudar-los.»

Upton SinclairUPTON SINCLAIR. (Baltimore, Maryland 1878 – Bound Brook, Nova Jersey 1968) Va ser un prolífic, reconegut i popularment conegut escriptor americà guanyador del premi Pulitzer de ficció l’any 1943 (tan sols 6 anys després d’haver escrit No passaran!: A story of the Battle of Madrid). Novel·lista, dramaturg i assagista, destacà sempre per les seves fortes conviccions socialistes que tenyien les seves obres d’una forta crítica al sistema capitalista. De la seva obra en podem destacar la novel·la d’investigació La jungla (1906) on denunciava les condicions laborals inhumanes de la indústria càrnia d’eua i que va causar un gran escàndol. També cal anomenar The Brass Check (1919) exposició i crítica del periodisme groc als Estats Units i de les limitacions de la premsa lliure al país. Finalment la saga d’onze novel·les sobre Lanny Budd, un acabalat agent secret que participa en importants esdeveniments de la política internacional, a la qual pertany Dragon’s teeth, la novel·la que li va valdre el Pulitzer l’any 1943. «És difícil fer que un home entengui alguna cosa quan el seu salari depèn del fet que no ho entengui»

PRÒLEG ::
David Becerra MayorDAVID BECERRA MAYOR. Doctor en Literatura Espanyola per la Universitat Autònoma de Madrid. Ha publicat articles de crítica literària en diferents revistes especialitzades al voltant d’obres com La Celestina o El Quixot i la producció literària d’escriptors com Quevedo, Torres Villarroel, Galdós, García Lorca, Max Aub o Miguel Hernández. Ha participat com a conferenciant en diferents institucions acadèmiques i culturals de l’estat espanyol (Universitat Autònoma de Madrid, Universitat de Salamanca, Universitat de Cadis, Biblioteca Nacional, Ateneu Científic i Literari de Madrid, etc.) i internacionals (Universitat de Ljubljana, Universitat de l’Havana, Universitat Nacional Autònoma de Mèxic). És autor, juntament amb Antonio J. Antón Fernández, de la biografia Miguel Hernández: la veu de la ferida (El Páramo, 2010), del llibre col·lectiu Què fem amb la literatura (amb Raquel Arias Careaga, Julio Rodríguez Puértolas i Marta Sanz) (Akal, 2013), de les edicions crítiques de la mina d’Armando López Salinas (Akal, 2013) i de La consagració de la primavera d’Alejo Carpentier (Akal, 2015), i dels assajos La novel·la de la no-ideologia ( Tierradenadie, 2013) i La Guerra Civil com moda literària (Clau Intel·lectual, 2015). Col·labora habitualment a Mundo Obrero, La Marea, El Confidencial i El Telègraf de Ecaudor. És responsable de la Secció d’Estètica i Literatura de la Fundació d’Investigacions Marxistes. És fundador i director de Revista de crítica literària marxista. Pertany així mateix a l’Associació Espanyola de Crítics Literaris (AECL).

Productes relacionats

  • anterior
Dalt