Llibre "De la fàbrica a la revolta"

 

De la fàbrica a la revolta. Trajectòria política de Pere Curtiada i Ferrer

«El treball de Marc Santasusana presenta, indubtablement, un interès transversal en diversos aspectes que afecten la història de Catalunya del segle XX: més enllà de la biografia política de Pere Curtiada -l'eix vertebrador del treball i síntesi de les diverses emancipacions-, ens ofereix la història d'un moviment obrer especialment bel·ligerant i l'evolució del separatisme català més colpidor i combatiu durant els anys de la República.

Alhora s'endinsa dins la història local d'una localitat amb moltes peculiaritats, com fou Sitges, i en uns anys especialment convulsos, fins a penetrar obertament en la història de Catalunya. Pocs treballs com el de Marc Santasusana presenten una varietat d'objectes d'interès tan divers.»

17,00 €

Immediata
 

 

MARC SANTASUSANA I CORZAN
Data 1ª edició: març, 2015
ISBN: 978-84-940126-9-3
17,00 €

Pelai Pagès i Blanch
(Professor d’història contemporània de la Universitat de Barcelona)

Nascut l’any 1980 a Barcelona, Marc Santasusana i Corzan es llicencià en història per la Universitat de Barcelona. Després de cursar-hi el màster d’Estudis Històrics menció d’Història Contemporània, l’any 2009 guanyà el premi Josep Carbonell i Gener del Grup d’Estudis Sitgetans amb una primera aproximació a la trajectòria de Pere Curtiada i Ferrer. Centrant la seva recerca en aquell polític sitgetà, l’any 2013 esdevingué doctor en Història Contemporània amb una tesi que sintetitza en aquesta obra.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt