Llibre "La columna dels esguerrats"

 

Mentre en un poble desconegut s’està celebrant el ball de la Festa Major, en un altre moment i en un altre lloc, s’està patint amb tota la crueltat i duresa la Guerra Civil Espanyola, l’episodi bèl·lic més important de la nostra història en el segle XX.

Aquella Festa Major és tan màgica i especial que sembla no tenir fi. De fet, no en té, perquè algú procura que així sigui. Ben diferent és l’escenari de la guerra, on una colla de soldats malferits a l’Hospital de Sang de Cambrils lluiten en la pugna per a la superació personal, per no ser rebutjats pel seu propi bàndol i per fer pinya entre ells. També per alguna cosa més: tornar a ser soldats de la República.

16,00 €

Immediata
 

 

La columna dels esguerrats és un tribut als homes i a les dones que van rebre la fuetejada de la guerra, als brigadistes internacio­nals que van venir d’arreu per defensar la legalitat republicana d’un país que la majoria d’ells desconeixia, i a una geografia tacada de sang que ens és molt propera i que cal mantenir en la memòria. La batalla de l’Ebre esdevindrà clau en tota la trama, però també altres llocs i altres records. Aquesta és una aventura de misèries i miracles, de nobleses i febleses, i dels sentiments més profundament humans que sorgeixen en moments extrems.

La novel·la transcorre entre l’originalitat especulativa de l’autor i el respecte pels fets històrics, entre personatges fantàstics i altres de reals que tots coneixem. Però no tot és cruesa, el factor de la força de l’ésser humà també hi diu la seva, l’èpica, el misteri i l’esperança.

Autor: Amadeu Alemany
Mides: 23 x 14,5 cm
Pàg.: 340
ISBN: 978-84-942133-7-3

Sobre l'autor:

Amadeu Alemany i Rebordosa va néixer a Sant Boi de Llobregat l’any 1968. Ha estat guionista de programes de televisió i de ràdio, ha participat en diferents projectes relacionats amb la publicitat i en la producció d’esdeveniments de diferents tipus. És l’autor dels llibres El Poble dels Bojos i de Gegants.

La columna dels esguerrats és la seva primera novel·la, on darrere d’un acurat treball de camp ens presenta una història de ficció amb l’escenari de la Guerra Civil com a eix principal. És la seva aportació personal al 75è aniversari del final de la guerra, i el seu tribut per al record dels homes i de les dones que van lluitar per recuperar les llibertats de tot un poble. Ho fa en l’àmbit que millor es mou, la ficció, i en una de les històries més originals sobre la guerra, aportant dosis de ciència especulativa.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt