Llibre Montserrat Roig, la memòria viva

 

La reivindicació de la vigència de l’obra i el pensament d’una veu clau de la societat catalana del segle XX.

Montserrat Roig és una de les grans figures de la literatura catalana del segle XX. La seva vida és representativa de la generació que va néixer i créixer sota les mordasses del franquisme. Eren els anys de les revoltes del 68, la clandestinitat, les assemblees universitàries, les il·lusions per la caiguda del dictador i el desencís per la reforma del règim.

En aquest món convuls, Montserrat Roig va combatre en els fronts de la literatura i el feminisme. Però, també, en el de la lluita contra el silenci i l’oblit. Estava convençuda que «si hi ha un acte d’amor, aquest és la memòria» i ho va dur a la pràctica al llarg de la seva vida. Va recuperar la memòria amb la literatura, obrint les seves pàgines a les dones proscrites, en la tradició literària; amb el periodisme, donant veu a les persones que no la tenien; i amb reportatges d’investigació, com el que va esdevenir l’obra de referència sobre els catalans als camps d’extermini nazi.

18,00 €

Immediata
 

 

Perquè Montserrat Roig fou una escriptora total que partia de la idea que la cultura és l’arma més revolucionària a llarg termini. A Montserrat Roig. La memòria viva, la periodista i escriptora Aina Torres ens endinsa en la vida i l’obra de Montserrat Roig a través de la literatura, el feminisme, el periodisme i la memòria històrica. El resultat és un homenatge emotiu alhora que una reivindicació necessària de la plena vigència literària, social i política d’una veu imprescindible per entendre el passat i enfocar el futur. Un llegat explicat també en aquest llibre per personalitats que van compartir la vida amb Montserrat Roig o que se’n senten deixebles.

«Ella era la paraula justa per fer la revolució de fons: raonada, sense tensar, disparant just on calia per remoure.» - Mònica Terribas, al pròleg del llibre.

Aina Torres Rexach (Barcelona, 1984) és periodista i gestora cultural. Ha treballat a TV3, a VilaWeb i al canal VilaWeb Lletres.
Ha estat responsable de premsa editorial i ha col·laborat amb la Institució de les Lletres Catalanes i el digital cultural Núvol. Com a escriptora ha guanyat el Premi de Poesia Martí Dot amb el llibre Dos hiverns i un incendi.

Títol: Montserrat Roig. La memòria viva.

Autor: Aina Torres

Pròleg: Mònica Terribas

Sembra Llibres, 25

168 pàgs | 18 €

Format: 16 x 22,5

ISBN: : 978-84-16698-09-7

Productes relacionats

  • anterior
Dalt