Llibre Una amistat prohibida, l’Estat d’Israel contra Tali Fahima

 

Tali Fahima, israeliana, filla de jueus vinguts del Magreb, té vint-i- quatre anys quan el setembre del 2000 esclata la Segona Intifada, la intifada dels suïcides i les bombes als autobusos. Odia els palestins, vota Ariel Sharon i creu que el conflicte només es pot resoldre per la via militar, esclafant els terroristes i venjant totes i cadascuna de les morts israelianes.

Però el 9 d’agost del 2004, una unitat de mista’arvim, agents secrets del Tsahal especialitzats en operacions camuflades als territoris ocupats, la deté camí de Jenín, bastió de la revolta a Cisjordània, disfressada de dona palestina.

Tali Fahima ha estat la primera dona jueva empresonada en arrest administratiu. El ministre de Defensa, Shaul Mofaz, diu d’ella que és «un perill clar i present per a tots els israelians». La fiscalia de l’Estat vol imposar-li cadena perpètua. Què ha fet, Tali Fahima, per desafiar l’Estat d’Israel?

15,00 €

Immediata
 

 

TÍTOL Una amistat prohibida, l’Estat d’israel contra Tali Fahima

AUTOR Montserrat Arbós
PRÒLEG Eugeni García Gascón
PÀGINES 232 pàg.
PREU 15€ | 12,75€ (subscriptores)
ISBN 978-84-944954-6-5
COL·LECCIÓ Lletrafelina
DRETS Creative Commons, BY NC ND
CORRECCIÓ Núria Riera


AUTORA:

Montserrat Arbós (Barcelona, 1969) és periodista. Ha dedicat la major part de la seva carrera professional al seguiment de l’actualitat internacional des de les pàgines del diari Avui, amb especial atenció al conflicte entre Israel i Palestina, i ha fet col·laboracions al diari El País i a Catalunya Ràdio, entre d’altres. Actualment, imparteix classes a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (Universitat Ramon Llull). També és membre del patronat de la Fundació per la Pau.

PRÒLEG:

Eugenio García Gascón (Barcelona, 1957) és un periodista i escriptor català. Va cursar estudis de literatura a la Universitat de Barcelona. Es va establir a Orient Mitjà el 1991, on ha residit més de vint anys i ha estat corresponsal de diferents mitjans, com Público. És considerat un especialista en el conflicte israelopalestí. Va ser guardonat amb el Premi Cirilo Rodríguez el 2010 en un jurat que va valorar la seva cobertura del conflicte de la flotilla de Gaza. Com a autor, ha escrit Israel en la encrucijada. Crónicas de un sueño imperfecto (2004) i La cárcel identitaria. Dietario de Jerusalén (2013), un assaig amb notes d’actualitat i històriques sobre la situació política d’Orient Mitjà en general, i d’Israel en particular. El 2014 es va publicar Expediente Bagdad, una obra de la qual és coautor juntament amb Joan Cañete Bayle, editada per Siruela i que s’emmarca en el context de la caiguda de Bagdad l’abril de 2003 durant la guerra de l’Iraq.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt