Llibre "Plus ultra - crònica gràfica de l'espanyolisme a Catalunya"

 

Plus ultra. Una crònica gràfica de l’espanyolisme a Catalunya és una obra a cavall de la fotografia documental, el periodisme d’investigació i la recerca històrica.
Aquest llibre no tracta sobre el procés independentista, ni de la història del país, ni dels potents moviments socials que se n’han derivat. Afortunadament d’aquests temes se n’han publicat desenes de milers de pàgines al llarg dels últims anys. Però en canvi, sorprenentment, s’ha escrit molt poc del moviment reaccionari que s’ha originat: la resposta dels que no volen que els catalans puguin decidir lliurement el seu futur.
L’espanyolisme en la seva màxima expressió i els vasos comunicants entre un moviment unionista que no es considera nacionalista i una extrema dreta que s’ha caracteritzat per marcar l’agenda del debat territorial a l’Estat espanyol.

Una obra inèdita i necessària per entendre l’espanyolisme contemporani a Catalunya.

30,00 €

Immediata
 

 

Amb Plus ultra, Jordi Borràs no només fa una crònica fotoperiodística, que també. El que fa, sobretot, és aixecar acta notarial de la complexitat, diversitat i bel·ligerància de la ultradreta espanyolista a Catalunya. I ho fa documentant-ho tot amb un munt de fotos que, en aquest cas, esdevenen autèntiques proves concloents. Un cop vist i llegit aquest llibre, qui vulgui parlar de la ultradreta espanyolista al nostre país haurà de citar Plus ultra i, a continuació, sentenciar «a les proves em remeto». Aquí les teniu.
David Bassa, periodista

Plus ultra,és un treball imprescindible per entendre un dels principals fronts de l’extrema dreta espanyola des de fa dècades, legitimada pels discursos i els arguments d’alguns suposats demòcrates. Un magnífic retrat que explica rigorosament la insistència del projecte espanyolista que prefereix vèncer quan no pot convèncer. Al País Valencià ho venim experimentant des de fa dècades, patint la violència i la coacció impune d’una catalanofòbia fabricada i calculada, d’un conflicte irreal que pretén enfrontar-nos amb els catalans i amb nosaltres mateixos.
Antifeixistes.org, portal informatiu del País Valencià sobre l’extrema dreta

Autor: Jordi Borràs
LLengua: Català, anglès, castellà
Edita: Pol·len Edicions
Pàgines: 352
Any de publicació: 2015
Col·lecció: De l'ull al dit
Format: 25,5 × 23,5
ISBN: 978-84-86469-34-0
PVP: 30 €

Productes relacionats

  • anterior
Dalt