Llibre Ebre, del bressol a la batalla

 

Entre els nois mobilitzats al front republicà de la Batalla de l’Ebre de la Guerra Civil espanyola el 1938 hi ha en Pere Puig, que ha hagut de deixar la seva vida de pastor; en Fermí Quintana, que s’ha allistat voluntàriament per trobar el seu germà desaparegut; en Valentí Godall, un convençut antifeixista; i en Jaume Comelles, un seminarista que viu espantat perquè companys com en Martí Claret, anticlericals, el miren amb tant d’odi com als enemics.

Ebre, del bressol a la batalla narra la història d’aquests cinc joves obligats a abandonar la innocència entre el xiulet de les bales. El destí de tots ells resultarà imprevisible.

Mentre tot això passa, els màxims responsables del govern de la República, fan mans i mànigues per atreure l’atenció de França i Anglaterra. Manuel Azaña, president de la República, intenta aconseguir una pau que estalviï més morts, però, Juan Negrín, president del govern, vol allargar la resistència fins a aconseguir una ajuda internacional que sembla poc probable. Entretant, els nostres cinc protagonistes continuen lluitant vora el riu, suant, matant… i potser, morint.

12,75 €

No disponible

En aquests moments s'ha exhaurit l'estoc d'aquest producte.

Si vols ser el primer a conèixer quan en tornem a tenir, si us plau, escriu el teu correu al camp de baix.

 

 

NOM Ebre, del bressol a la batalla
AUTORIA Pol Cortecans i Eduard Sola
CORRECCIÓ Maite Puig
PÀGINES 158 pàg,
PREU 15€ | 12,75€ (subscriptores)
ISBN 978-84-16855-01-8
COL·LECCIÓ Lletrafelina
DRETS Creative Commons


Sobre els autors:

EDUARD SOLA: Nascut a Santa Eulàlia de Ronçana el 1989, va estudiar a l’ESCAC, allà va especialitzar-se en guió i ben aviat va exercir com a professor a la mateixa escola. Va estrenar-se com a guionista amb els llargmetratges Hooked Up, de Pablo Larcuen, i Tots els Camins de Déu, de Gemma Ferraté. Més endavant co-escriví Barcelona, nit d’estiu i la seva seqüela, Barcelona, nit d’hivern, de Dani de la Orden. Quatretondeta, de Pol Rodríguez, i María (y los demás), de Nely Reguera, són els propers films que ha co-guionitzat. Sola és president i col·laborador de Canal set, televisió local del poble on va néixer, i secretari del GAC (Guionistes Associats de Catalunya). La seva carrera com a guionista de televisió es desenvolupa a la productora Filmax, on coneix a Pol Cortecans. Per a la pantalla petita ha escrit Quatre Amics i Mig (TV3, TVE i ZDF), Cites (TV3) i Sé Quién Eres (Telecinco).

POL CORTECANS: Nascut a Barcelona el 1991, va estudiar a l’ESCAC on es va graduar en l’especialitat de guió. Va escriure quatre dels deu projectes finals de la seva promoció, curtmetratges que han guanyat importants premis, com ara Méliès d’Argent, i han tingut repercussió en festivals internacionals com el Fantàstic de Sitges, la Seminici de Valladolid o el San Sebastián Zinemaldia. Va introduir-se en el món laboral com a corrector de textos teatrals i va passar a formar part de l’equip de desenvolupament de la productora Filmax, on esdevingué guionista de la primera temporada de la sèrie Cites (TV3). De llavors ençà ha seguit escrivint diversos curtmetratges de ficció així com el documental Una ombra al sol que recorre vida i obra del poeta Francesc Garriga Barata, premi Carles Riba 2012. Actualment combina la docència a l’ESCAC amb l’escriptura de la sèrie de ficció Sé quién eres (Telecinco).

Productes relacionats

  • anterior
Dalt