30 anys de música en català, de Jordi Sugranyes, (la Banya edicions, 2019) és la veritable història d’un videoperiodista musical que recorre la geografia catalana cobrint concerts. A partir de la proposta d’un company periodista, l’autor decideix començar a narrar, sempre en primera persona i de manera cronològica, tota la seva pròpia trajectòria.
20,00 €
Iniciatives, curiositats, i anècdotes viscudes en 2.800 concerts i 56 comarques diferents, apropen al lector a més de 3.800 personatges reals: músics, mànagers, promotors, tècnics, activistes, periodistes o seguidors de grups.
Després de treballar-hi durant 8 anys, i havent-hi consultant documentació que ell mateix havia generat i arxivat (programes de ràdio i televisió, entrevistes, àudios, vídeos, fotografies, videocròniques i textos), decideix posar el punt final a l’obra en el dia que assoleix la fita de romandre 30 anys al peu del canó.
El llibre es divideix en 24 capítols. L’inici de cadascun reflecteix la involucració del personatge amb el naixement de noves iniciatives o projectes comunicatius, de moments destacats de la seva trajectòria o dels fets històrics més rellevants de la història de la música del país.
La narració comença a Reus i acaba a Tarragona. L’autor decideix fer-s’ho venir bé i convidar els protagonistes del seu primer concert a una entrevista. La primera pregunta que els fa és: “Com va anar aquell concert d’avui fa trenta anys?”.
Jordi Sugranyes va néixer a Reus el 24 de juny de 1972. Als quinze anys va realitzar el primer programa a l’emissora lliure Ràdio Tau de Reus. Paral•lelament va començar a assistir als primers concerts. El 1989 va cofundar a Ràdio Músic Club de Reus el programa “Cops i flames” i, el 1992, el “Catalunya en fórmula” de Ràdio Valls. Amb els anys va anar canviant la ràdio per la televisió, dirigint diversos programes musicals a TV Reus i ”A tot watt” a Canal Reus TV.
El 2001 se’l va batejar com “El Crack del Sona 9”, pel seguiment als grups musicals novells en el concurs Sona 9, i va fer breus aparicions al canal K3 i al Canal 33 de Televisió de Catalunya. L’any 2004 va començar a escriure les “Memòries del Pompeu Korotkov” i, dos anys després, va crear el bloc de videocròniques de concerts “StockdesoTV”.
A partir del 2014 va tornar als orígens radiofònics, recuperant el “Catalunya en fórmula” a Ràdio Valls Hit 103 i també començà a col•laborar amb programes musicals a diverses emissores municipals, fent un repàs a les efemèrides musicals i recordant grups desapareguts.