ESTEVE ALBERT va néixer a Dosrius (Maresme) el 1914 i va morir a Les Escaldes (Andorra) el 1995. Creador de pessebres vivents, impulsor del teatre històric, poeta, assagista. Per sobre de tot activista cultural i polític. Conspirador constant, radical i conseqüent. Compromès amb Catalunya, les seves llibertats i el seu reconeixement, la cultura catalana, el salvament de persones en perill a les guerres que li va tocar viure, defensor de múltiples causes. Aquí es presenten unes vivències inèdites de personatges cabdals de la nostra història recent.
15,00 €
«Però l’Esteve Albert no era només un activista. Era també home de pensament i de doctrina. Els articles que ara publiquem ho revelen clarament. Hi apareix el seu activisme perquè, de tots els personatges que evoca, en parla a partir de la relació personal que hi havia tingut. Una relació que no era pas de negocis, ni d’esbarjo, ni de disbauxes, sinó d’acció política. I tot parlant d’aquests personatges, Esteve Albert n’explica llur pensament polític, i de passada el seu. Era home d’idees clares, lluminoses, plenament vàlides per al moment crucial que Catalunya està vivint mentre escric aquestes ratlles. Quina falta que ens fa! Llegiu, si us plau, aquestes semblances de grans polítics catalans pensant en el missatge que per als nostres dies ens porten. Llegiu-los com si escoltéssiu l’Esteve Albert que parla desordenadament, improvisadament, com en una sobretaula, amb una memòria substancialment fidel.» Del pròleg d’Hilari Raguer.
Autor: Esteve Albert i Corp
Pròleg: Hilari Raguer
Curador: Josep Puig i Pla
Mides: 21 x 14 cm
ISBN: 978-84-940715-3-9
Curador:
Josep Puig i Pla. Ha estudiat la figura d’Esteve Albert en diversos treballs, una Cronologia de la seva vida a Esteve Albert i Corp. Esbós biogràfic de Josep Reniu (1998) i Introducció i notes a Camí de ramats. Obra teatral d’ambient muntanyenc (1997), editats ambdós per l’Ajuntament de Dosrius. A l’entorn de Joan Peiró ha promogut actes d’homenatge a Mataró i Barcelona i ha publicat, amb Pere Gabriel i Maria Salicrú-Maltas, Memòria de Joan Peiró i Belis. Retrats d’un sindicalista, ministre de la Segona República (2008). Sobre l’historiador de la literatura i catedràtic de la Universitat de Barcelona Antoni Comas ha publicat diversos articles i un reportatge a Presència. Altres publicacions seves són La vaga d’usuaris de tramvies de Barcelona de 1957 (2008), amb Maria Coll i els dos reculls Personatges i fets i Figures amb paisatges amb Mataró al fons.