Llibre Fuster per a ociosos

 

L’obra extraordinària de Joan Fuster condensada en brillants fragments seleccionats per Xavier Aliaga.

Una antologia bàsica i imprescindible per entrar a l’univers únic del mestre de Sueca.

Joan Fuster és una figura cabdal per entendre’ns com a poble. Una ment privilegiada que va bastir les bases d’un nou futur col·lectiu en un moment en què tot semblava perdut. Però Joan Fuster fou, també, un escriptor extraordinari que ens deixà una exuberant obra fruit d’una tasca sobrehumana de lectura, assimilació i reelaboració. Un llegat literari i intel·lectual catedralici, acompanyat per tota mena d’encàrrecs i col·laboracions a la premsa escrita, que el van convertir en un tot terreny de la paraula.

Literatura, futbol, creació, festes, llengua, rock, poesia, país, joventut, pintura, filosofia o, per descomptat, política, conformen aquesta original antologia concebuda a còpia de fragments com flamerades. La lucidesa granítica, la capacitat argumental, el verb punyent, el rigor insubornable, l’escepticisme militant i el domini precís de l’idioma, fins i tot en els textos aparentment més irrellevants, proporcionen grans moments de glòria. El resultat és una porta d’entrada a l’univers fusterià. Una compilació bàsica i imprescindible, meravellosament il·lustrada per Aitana Carrasco, que ens ofereix una visió integrada d’un dels grans de les nostres lletres.

10,50 €

Immediata
 

 

Títol: Fuster per a ociosos
Autor: Joan Fuster
Antologador: Xavier Aliaga
Sembra Llibres, 28
Format: 14 x 21
ISBN: 978-84-16698-13-4
Codi IBIC: DQ
Data de sortida: 18 d’abril de 2017

Joan Fuster va nàixer a Sueca i va viure entre el 1922 i el 1992. Referent cívic i assagista extraordinari, és autor d’obres que han esdevingut bàsiques en la nostra cultura, com ara Nosaltres els valencians (1962), premi Lletra d’Or 1963. La seua tasca com a escriptor i divulgador ens deixà una vasta i exuberant obra en diferents camps del coneixement. Un llegat literari i intel·lectual monumental que el van convertir en una figura clau per a entendre’ns com a poble. Fou distingit, entre altres guardons, amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (1975) i amb la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya (1983). A títol pòstum, elConsell de la Generalitat Valenciana li concedí l'alta Distinció al Mèrit Cultural.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt