Llibre-CD Verdcel "De plantes, talaies i cims"

 

Nou àlbum de VerdCel, en format llibre-CD.

VerdCel estrena noves cançons on l’element protagonista és ‘terra’.  L’autor s’endinsa a De plantes, talaies i cims (i una  aroma) en una perspectiva híbrida entre el món anglosaxó i allò més mediterrani o ancestral. Estén els braços als orígens de les músiques (mediterrània, ibèrica, andina…) sense perdre l’origen de la cançó i les influències modernes. Un treball d’arrel endins i fruïts enfora: capes d’arrel macerades amb Carles Dénia i que cristal·litzen en sonoritats actuals.

20,00 €

Immediata
 

 

El disc es pregunta sobre l’existència i respon agafant la vida a grapats. Simbòlicament parla de conrear, allò que ens humanitza i compartit multiplica l’efecte. La crítica dona pas a construir alternatives, posar-hi nous fonaments. Terra vol dir temps per treballar un nou ordre de les coses, més humà. Crear un nou tarannà, ben fornit,  i inventar nous horitzons.

L’àlbum nou conté i presenta a més a més un llibre que s’erigeix com un treball plàstic i literari en paral·lel al disc. 150 pàgines a color, amb il·lustracions, poesia, prosa i assaig que s’entrellacen amb les 14 cançons del CD.  Les amplia, les desdobla, les contextualitza, les explica, ho engrandeix.

Tornant a la música del disc, sense tractar-se de cançons imbricades en la font tradicional, aquesta n’ha estat el far que les ha encaminat amb els ritmes i les harmonies, i això es barreja amb sonoritats modernes de la mà del propi autor i del productor Valen Nieto. Un bon exemple d’això és el primer clip i senzill: ‘Andreu i el Jardilet’.

Aquesta mixtura és una constant resseguida per Alfons al llarg de la seva trajectòria però amb aquest treball en fa un acostament més decidit.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt