Llibre "Tombar l'Estaca"

 

TOMBAR L'ESTACA. IDENTITATS, SEXUALITATS I VIOLÈNCIES DURANT LA TRANSICIÓ

Com acostuma a passar en temps de crisi de legitimitat dels règims polítics, la història s’ha convertit en un combat. Un camp de batalla on es disputa l’hegemonia en el relat del passat, la legitimitat en el conflicte del present i les garanties per la conquesta del futur.

No és casualitat, doncs, que, després de més de 40 anys de la mort del dictador al llit, seguim pensant, analitzant i contrastant visions, relats, subjectes i identitats d’un passat que, en tant que mite fundacional d’una realitat actual, encara hui és viu.

15,00 €

Immediata
 

 

Els treballs que componen aquest llibre estudien diversos processos, subjectes polítics i identitats perifèriques que han quedat silenciats als relats del procés transicional: gènere i sexualitats, violències, mobilització social i moviments contestataris, identitats nacionals i mitjans de comunicació. Una obra plural i coral que pretén rescatar de l’oblit persones que van treballar per derrocar l’estaca i que van quedar excloses de la celebració final, la  història oficial i la memòria col·lectiva. Un treball que pretén fer llum sobre les perspectives oblidades de l’estudi oficial i hegemònic de la Transició, amb òptica pròpia i esperit crític.

Col·lecció: Pensament
Pàgines: 216
Mida: 145×225
Isbn: 978-84-16855-20-9


Autors i autores
Vicent Bellver Loizaga
Carme Bernat Mateu
Vicent Galiana i Cano
Andreu Ginés i Sànchez
Rubén Gregori
Pau López-Clavel
Jorge Ramos Tolosa
Carles Xavier Senso i Vila
Aneta Vasileva Ivanova
Francesc Viadel

Productes relacionats

  • anterior
Dalt