Llibre Calendari de Festes amb foc dels Països Catalans

 

Llibre "Calendari de Festes amb foc" dels Països Catalans

Autor: Manel Carrera i Escudé

Barcelona: Botarga produccions, 2012

Els llibres de festes.org, 1


Calendari de festes amb foc recull algunes celebracions dels Països Catalans aquelles que lautor ha pogut estudiar directament on el foc de combustió és protagonista o juga un paper significatiu, estructurat a mode de calendari. No és no vol ser, doncs un inventari exhaustiu, però presenta una mostra prou interessant de manifestacions de tot lany, de la Fia-faia de Sant Julià de Cerdanyola, per Nadal, a la festa de Santa Llúcia de Barcelona. Hi trobem festes dorígens prou ancestrals com les santantonades i les fogueres de Sant Antoni, i altres de més contemporànies com la Fi

30,00 €

No disponible

En aquests moments s'ha exhaurit l'estoc d'aquest producte.

Si vols ser el primer a conèixer quan en tornem a tenir, si us plau, escriu el teu correu al camp de baix.

 

 

Llibre "Calendari de Festes amb foc" dels Països Catalans

Autor: Manel Carrera i Escudé

Barcelona: Botarga produccions, 2012

Els llibres de festes.org, 1


Calendari de festes amb foc recull algunes celebracions dels Països Catalans aquelles que lautor ha pogut estudiar directament on el foc de combustió és protagonista o juga un paper significatiu, estructurat a mode de calendari. No és no vol ser, doncs un inventari exhaustiu, però presenta una mostra prou interessant de manifestacions de tot lany, de la Fia-faia de Sant Julià de Cerdanyola, per Nadal, a la festa de Santa Llúcia de Barcelona. Hi trobem festes dorígens prou ancestrals com les santantonades i les fogueres de Sant Antoni, i altres de més contemporànies com la Fira de la ceba i el calçot o la construcció destelades de llum, la vigília de lOnze de Setembre. No hi són totes les festes possibles, ni molt menys, ni em sembla que lautor ha cercat aplicar un criteri que sempre pot ser objecte de debat de major representativitat, però les que hi figuren mereixen ser conegudes com a exemples dunes pràctiques culturals dinterès que ens porten del passat llunyà a lactualitat.

Per això, explica lautor, «lobjectiu del llibre és triple. Per una banda, vol donar a conèixer lextraordinària riquesa i diversitat de les celebracions festives que tenen el foc com a protagonista i els diferents usos que se li donen. Per laltra, pretén mostrar la bellesa plàstica que el foc té quan sutilitza en contexts festius. I finalment, vol aportar dades per aprofundir en el coneixement del simbolisme associat al foc com a fet cultural i dels múltiples significats que se li atorguen». És, per tant, més que un tractat detnologia, una mena de diari de viatges a unes festes fascinants, que impacten estèticament i obren interrogants sobre orígens i referències culturals. Un llibre farcit datxes i falles, de ciris i candeles, de gales i fogueres on cremen ninots o bótes, de religiositats, rituals i focs estrictament utilitaris.

Resum extret del bloc de Salvador Palomar: La Teiera

Productes relacionats

  • anterior
Dalt