Llibre Calendari de festes amb aigua

 

Aquest llibre recull prop de dues-centes festes populars del calendari tradicional que estan, directa o indirectament, relacionades amb l’aigua. Hi trobaràs celebracions festives on aquest element és totalment protagonista de la seqüència ritual i altres on l’aigua, en canvi, té una presència menys visible o gairebé ni apareix.

30,00 €

Immediata
 

 

Llibre "Calendari de festes amb aigua"

 
Autor: Manel Carrera i Escudé
Barcelona: Botarga produccions

 

Aquest llibre recull prop de dues-centes festes populars del calendari tradicional que estan, directa o indirectament, relacionades amb l’aigua. Hi trobaràs celebracions festives on aquest element és totalment protagonista de la seqüència ritual i altres on l’aigua, en canvi, té una presència menys visible o gairebé ni apareix. Dels correaigües, les ruixades i les guerres d’aigua, a les benediccions rituals efectuades amb caràcter protector. De les banyades col·lectives als balls amb almorratxes plenes d’aigua perfumada. De les baixades d’andròmines pel riu a les processons religioses per demanar pluja. De les recreacions d’oficis fluvials a les escenificacions llegendàries protagonitzades pels personatges fantàstics de l’aigua: el bestiari aquàtic, les dones d’aigua i els simiots. Dels aplecs en fonts i pous als balls, jocs i curses amb càntirs.

A través de 264 pàgines, l’autor fa un fascinant recorregut per algunes de les festes hídriques més sorprenents i desconegudes del país, explicades mitjançant uns textos acurats i un gran número de fotografies.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt