Al-Azraq. El malson de Jaume I

 

El visir al-Azraq fou, sense cap ombra de dubte, l’enemic més astut que desafià Jaume I. Ho reconeix el mateix rei en la seua crònica, i així ho corroboren també els més de quinze anys que el Conqueridor tardà a foragitar-lo de la Muntanya, la seua terra. Tan ferotge fou la defensa que els andalusins feren del territori que fins i tot la vida del Conqueridor quedà en mans de la Providència quan al-Azraq i els seus homes l’emboscaren una nit, mentre cavalcava al castell de Rugat. Conspiracions, batalles, paranys, setges, assalts, revoltes, celades, treves, escaramusses, traïcions, cavalcades i un pacte signat i trencat per la força marcarien a foc una relació que acabaria amb el valent sarraí traït a colp de suborn, exiliat per a sempre dels que foren els seus dominis. O això semblava perquè, tot i els díhuit anys de desterrament, els destins de visir i rei encara s’haurien de creuar, heroicament, a les portes de la mort.

30,00 €

Immediata
 

 

Al-Azraq Novel·la gràfica

El malson de Jaume I

 

Al-Azraq. El malson de Jaume I és una novel·la gràfica que recrea els darrers anys d’al-Àndalus oriental, els escenaris de la Muntanya on musulmans i cristians dirimiren les seues diferències.

Amb el propòsit de reinterpretar la invasió feudal de la Muntanya, Al-Azraq. El malson de Jaume I enarbora l’estendard de la mitja lluna i concedeix la paraula al vençut perquè el relat fluïsca en primera persona, lliure, directe, visceral, per boca de qui patí en la seua carn el genocidi andalusí del Conqueridor.

Al-Azraq. El malson de Jaume I es una novel·la gràfica d’acurada edició que es presenta en un volum de 400 pàgines a color.

 

AUTORS:

Daniel Olmo (Alcoi, 1973) és dissenyador i il·lustrador, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Sant Carles. Estudia anatomia artística a l’Accademia di Belle Arti di Venezia durant els cursos 1995-97 i 1997-98 amb el Programa ERASMUS i amb el Programa del Ministeri d’Assumptes Exteriors, respectivament.

Just I. Sellés (Beniarrés, 1969) és enginyer d’obres públiques i màster en enginyeria marítima, professió que abandonà l’any 2008 per dedicar tot el seu temps i esforç a l’escriptura.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt