Llibre Catalunya, terra de bandolers

 

Recull de fets històrics i llegendes


Que «Tota Catalunya està plena de bandolers» ja ho va dir un virrei al segle XVI. I és que gairebé cada poble ha tingut el seu bandoler. Més de 3.000 n’ha estudiat Sylvia Lagarda-Mata i ens ofereix les singulars biografies dels 135 bandolers més coneguts, com Serrallonga, la Pera i Perot Rocaguinarda, o més curiosos, com Trucafort o la Comtessa de Molins.
 

Un llibre de referència sobre el bandolerisme català.

21,90 €

20,80 €

Immediata
 

 

Llibre Catalunya, terra de bandolers

Recull de fets històrics i llegendes

 
 

Catalunya ha estat terra de bandolers des de l’alta edat mitjana fins gairebé el segle XX: bandolers dels temps feudals, bandolers del període barroc —el més intens—, i bandolers sorgits de totes i cadascuna de les moltes guerres que han assolat el país. Com que els protagonistes solen ser de les classes populars, L’autora ha hagut de recuperar-los als soterranis i a les golfes amb una persistent feina de buidatge d’arxius municipals i comarcals.

Tot i estar molt presents en l’imaginari català, els bandolers —els seus orígens, els seus fets, el seu ressò popular— eren fins ara uns grans desconeguts. Aquest llibre, exhaustivament documentat i alhora amè, esdevindrà el llibre de referència per a qualsevol persona interessada en el bandolerisme català.

 

Autoria: Sylvia Lagarda-Mata
Gènere: Història
Primera edició: Novembre 2023
Enquadernació: rústica amb solapes
Mides: 13,8 x 21,3 cm
Pàgines: 384

Productes relacionats

  • anterior
Dalt