Llibre Apòstols i mercaders

 

Pere Foix va ser protagonista de les lluites del moviment obrer a Catalunya durant el primer terç del segle XX. I en aquest llibre relata aquells anys convulsos i apassionants que van viure l’ampli ventall de persones que formaven la CNT.

Recuperem un text escrit el 1939 des de Mèxic, on es va exiliar l’autor després de la derrota de la guerra civil. Al llibre, hi narra vivències personals i col·lectives combinant esbossos biogràfics de personatges capdavanters del moviment d’inspiració anarquista amb els de militants més anònims que també hi van prendre part. Amb això, Pere Foix vol assenyalar que aquest no va ser un moviment reduït al protagonisme d’uns líders, sinó una aventura compartida.

18,00 €

Immediata
 

 

Llibre Apòstols i mercaders

Anys de lluita social a Catalunya

Els apòstols a què al·ludeix l’autor en el títol d’aquesta obra els identificareu ràpidament, són els sis biografiats: Joan Roigé, Josep Maria Foix, Àngel Pestaña, Salvador Seguí, Joan Peiró i Eusebi Carbó. A través d’aquests homes, Pere Foix dibuixa l’ampli ventall de persones que formaven la CNT d’aquella època. De fet, ell és el veritable “setè home”.

En canvi per si sorgeixen alguns dubtes d’on s’amaguen els hipotètics “mercaders” el propi Foix ho aclareix en una carta a Serra i Moret del 18 de maig de 1954: “de mercaders el llibre n’està ple: confidents, pistolers, falsos idealistes i governants assassins que, a més, cerquen el poder per enriquir-se”. Apòstols i mercaders esdevé així, una acurada obra sobre la lluita social contemporània del nostre país.

L’edició d'aquest llibre ha estat a cura d'Antoni Estradé i Ariadna Fitó, tots dos professors de sociologia de la UAB. El llibre es va publicar per primera vegada el 1957 i hi ha una segona edició de 1976 (on Foix va escapçar alguns paràgrafs per esquivar la censura i també hi va afegir nous fragments). Estradé i Fitó parteixen de l'edició original, però hi han afegit paràgrafs que incorpora el text de 1976. El criteri amb què han treballat és que el lector sempre pugui disposar del màxim d’informació aportada per l’autor.Autor: Pere Foix
Col·lecció: Assaig
Pàgines: 304
Data de publicació: setembre 2019
Mida: 145 x 225
Isbn: 978-84-16855-55-1

Productes relacionats

  • anterior
Dalt