Llibre Una història crítica de les esquerres

 

L'actualitat evidencia una crisi sistèmica d’unes esquerres caracteritzades pels seus fracassos, certa incapacitat d’oferir solucions a nous reptes i una clara impotència a l’hora d’enfrontar-se a la deriva reaccionària que vivim.
 
Una història crítica de les esquerres pretén plantejar una recerca sobre les raons profundes d’aquesta crisi. Per fer-ho, repassa la història de les esquerres a Occident, des de la Revolució Francesa fins a l’impacte de la globalització contemporània, a partir d’una concepció plural dels moviments polítics i ideològics que s’han plantejat una societat més justa d’acord amb els principis republicans de «llibertat, igualtat i fraternitat».
 
Per això, ens ofereix un recorregut pels èxits i els fracassos d’aquests corrents que van del marxisme a l’anarquisme, passant per les seves variants que han tractat d’oposar-se al capitalisme: el republicanisme, la socialdemocràcia, l’ecologisme, l’antiracisme o el feminisme.
 
Una segona part del text aborda una anàlisi profunda sobre el context social actual i la seva interacció amb les idees i pràctiques de les esquerres, a fi de convidar el lector a comprendre la raó de les seves inconsistències actuals. En darrera instància i amb vocació de manifest, desenvolupa un seguit de polèmiques propostes que conviden els diferents moviments socials i polítics a recuperar la iniciativa.

18,00 €

Immediata
 

 

Llibre Una història crítica de les esquerres

Autors: Xavier Diez
Editorial: Edicions el Jonc
Col·lecció: Muixeranga, 15
Pàgines: 435
ISBN: 978-84-947500-0-7
Any d’edició: març de 2019
Mides: 13,5 x 20,5 cm
Enquadernació: rústica amb solapes
Tema: assaig

Productes relacionats

  • anterior
Dalt