Llibre L'esquerra contra la Unió Europea

 

Gran part de l'esquerra considera la Unió Europea com un projecte fonamentalment benigne que té el potencial d’apuntalar una cooperació i un progrés cada cop més grans. Si s’ha escorat cap a la dreta, diuen, la resposta és lluitar per reformar-la des de dins. En aquest desafiant assaig, l'economista Costas Lapavitsas contradiu aquesta visió.

17,00 €

Immediata
 

 

Llibre L'esquerra contra la Unió Europea

Lapavitsas sosté que la gestió de la Unió Europea a la crisi de la zona euro representa la transformació definitiva de la unió en una fortalesa neoliberal que incorpora austeritat, privatització i retallades salarials. Paral·lelament, l’auge de l’hegemonia alemanya ha dividit la Unió Europea en un nucli inestable i perifèries dependents. Tot això fa que, a la pràctica, sigui impossible una reforma significativa.

La solució és, per a l’autor, un desafiament directe al projecte de la Unió Europea que posi l'accent en la sobirania popular i nacional per construir una veritable Europa de les treballadores i els pobles. El poderós manifest de Lapavitsas per a una oposició d'esquerra a la Unió Europea anul·la la il·lusió que sovint caracteritza aquest debat, i serà una lectura estimulant per a tothom que, des de l’esquerra, està interessat en el futur d'Europa.


Autor: Costas Lapavitsas
Traducció: Àngel Ferrero
Col·lecció: Assaig
Pàgines: 160
Data de publicació: gener 2020
Mida: 145 x 225
Isbn: 978-84-16855-58-2

Productes relacionats

  • anterior
Dalt