Llibre El verd és el nou lila

 

Aquest llibre ens acosta a les protagonistes d’una de les vagues que més repercussió ha tingut en les últimes dècades al País Basc. Entre el març de 2016 i l’octubre de 2017, les treballadores de les residències de gent gran de Biscaia van fer 378 dies de vaga. Van organitzar-se i van sortir al carrer per reivindicar que, sense una millora de les seves condicions laborals, seria el conjunt de la societat qui hi sortiria perdent...

10,00 €

Immediata
 

 

El verd és el nou lila

Testimonis de les vaguistes de les residències de Biscaia

Aquella vaga va aconseguir situar la lluita de les dones treballadores i la qüestió de les cures al centre de l’agenda mediàtica. Res no ha estat igual des d’aleshores. La mobilització va servir per conquerir millores molt importants per a les treballadores d’aquest sector tan precaritzat, i també per obrir una petita escletxa en l’imaginari tan masculinitzat sobre la classe treballadora, encara vigent en les nostres societats.

Al principi es van empoderar per lluitar. Ara ho fan per posar paraules a les seves vivències. Aquest llibre és un document imprescindible per entendre com les persones són capaces d’assolir fites extraordinàries quan s’uneixen per lluitar.

Autora: Onintza Irureta
Col·lecció: Assaig
Pàgines: 152
Data de publicació: octubre 2019
Mida: 120 x 170
Isbn: 978-84-16855-52-0

Productes relacionats

  • anterior
Dalt