Joc Regine

 

Sigueu benvinguts a una cort europea del segle XVI! Regine és un joc de cartes amb apostes on la interacció entre els jugadors és constant, ja que la majoria dels efectes de les cartes actuen sobre la mà dels rivals. Al llarg de la partida, cada jugador buscarà la millor combinació per puntuar, però no sempre tindrà el control sobre les cartes. A cada torn, els jugadors apostaran qui té la millor mà i es repartiran els punts fins que algú arribi als 31. Gaudiu de les festes de palau, però vigileu les vostres esquenes... Perquè els punyals volen!

10,00 €

Immediata
 

 

Joc Regine


Regine és un joc de cartes amb apostes dissenyat per Dani Gómez i Josep M. Allué, autor de jocs com El monstre de colors, Castellers! o Dracs i gallines. Il·lustrat per Bea Tormo, hi poden participar entre 2 i 4 persones a partir de 10 anys en partides que duren uns 30 minuts. El joc ens trasllada a les corts europees de finals del segle XVI i l'objectiu consisteix a ser el primer a assolir 31 punts.

Vigileu les vostres esquenes... Perquè els punyals volen! A Regine la interacció entre els jugadors és constant, ja que la majoria dels efectes de les cartes actuen sobre la mà dels rivals. Al llarg de la partida, cada jugador buscarà la millor combinació per puntuar, però no sempre tindrà el control sobre les cartes.

El disseny intuïtiu de les cartes us permetrà aprendre com funcionen molt de pressa. I si sabeu jugar al mus, potser algunes regles us resultin familiars. Les rondes s'estructuren en 3 fases: construcció de la mà, en què els jugadors intentaran aconseguir una combinació favorable de cartes, les apostes i la resolució. Per començar, deixeu al centre de la taula les quatre cartes de puntuació i les 32 fitxes d'aposta. Barregeu les 40 cartes restants, repartiu-ne 4, cap per avall, a cada jugador i deixeu la resta al centre de la taula. Ja està tot llest per començar la primera fase!

Per torns, cada jugador pot fer 3 accions, una sola vegada, a l'ordre que prefereixi. La primera consisteix a canviar les cartes que vulguin de la mà per cartes del mall central o bé anunciar “No hi ha canvis”, cosa que bloqueja l'opció de canviar cartes per a la resta de jugadors. La segona acció és jugar una carta de la mà per formar-ne la combinació. Es pot fer cap per avall o cap per amunt. En cas de fer-ho cara amunt, s'aplica immediatament l'efecte de la carta. El bufó, per exemple, permet que tothom pugui tornar a canviar cartes amb el mall central; la pagesa obliga un altre jugador a escollir una carta de la seva mà i baixar-la cara amunt aplicant el seu efecte; l'assassina elimina una carta sobre la taula; la cortesana obliga a girar una carta que estigui de cap per avall; el trompetista permet mirar el mall central i el cavaller força un altre jugador a substituir una carta de la mà. Finalment, la tercera acció que es pot fer en aquesta fase és passar. Quan tots els jugadors passen, baixen cap per avall les cartes que encara estiguessin a la mà i arriba la fase d'apostes.

Afileu l'enginy, perquè arriba l'hora dels fanals! Per torns, els jugadors apostaran per sumar els punts de les cartes de jugada. Es puntuarà pel màxim de reines i bufons, per tenir parelles, dobles parelles o trios i per la suma dels valors de les cartes. Tenir una bona mà no sempre és necessari per emportar-se punts! Sempre pots fer creure que aquestes cartes tapades sobre la taula tenen un valor o un altre. A la darrera fase, la resolució, es mostren les combinacions de tots els jugadors i es reparteixen els punts. Les rondes s'aniran succeint fins que algú arribi als 31 punts.

Bona memòria i altes dosis de picardia seran els vostres majors aliats a Regine, que assegura partides ràpides i hores de diversió. El gaudiran petits i grans (proveu a jugar amb avis o sogres amants de les cartes, de seguida li agafaran el tranquil), famílies i amics. Això sí, moveu-vos amb cautela entre cavallers i cortesanes, no fos cas que us quedeu amb les cartes equivocades!

Jugadors: De 2 a 4 jugadors
Temps de joc: 30 min.
Edat recomanada: A partir de 10 anys
Idiomes:  Català, espanyol, portugués, italià i anglès.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt