Llibre "Sociolingüística per a joves del S. XXI"

 

Aquest llibre recupera l’esperit de Sociolingüística per a joves, un èxit de vendes durant els anys 80 i 90, però ara totalment actualitzat. Sense trair l’estil i l’esperit que el va veure néixer, conserva l’esquema i els apartats però amb correccions, esporgades necessàries, molts nous afegits, nova bibliografia, nous subapartats temàtics, nous exemples que aclareixen els comentaris teòrics i incorporant molts conceptes i comentaris actuals en tots els apartats. Un llibre nou adreçat ara als joves del segle XXI.

La nostra proposta ara queda més clara que mai: independència o mort de la llengua. I aquest doble objectiu: llengua i independència, que va ser iniciat pels joves del segle XX, haurà de ser continuat i enllestit pels joves catalans del segle XXI, sobretot per ells, perquè la gent, els joves del segle passat hem posat les bases, amb errors i amb encerts, però ara us toca a vosaltres enllestir la feina, per la llengua, per la cultura, pel país i per la diversitat del planeta de les llengües. Però sabent bé el terreny que trepitgem, sense cofoismes ni derrotismes. Tot està per fer i tot és possible encara.

14,00 €

No disponible

En aquests moments s'ha exhaurit l'estoc d'aquest producte.

Si vols ser el primer a conèixer quan en tornem a tenir, si us plau, escriu el teu correu al camp de baix.

 

 

Un treball breu però ple de contingut, clar i dinàmic, que vol presentar la quintaessència de la sociolingüística als joves, una sociolingüística a fons i compromesa amb la nostra situació, però que pot servir també per al públic adult interessat en el tema, de manual per als estudiants i de punt de partida als professors d’institut, d’escoles normals, de reciclatge i de la universitat.

El llibre, concebut des de la consciència i la pràctica sociolingüística ecoidiomàtica, vol ser no un “catecisme” doctrinari sinó una proposta d’ètica sociolingüística, un llibre integrat en el discurs de la responsabilitat, perquè tots els parlants som en alguna mesura responsables del present i del futur de les llengües.

Autor: Jordi Solé i Camardons
Mides: 21 x 15 cm
Pàg.: 173
ISBN: 978-84-939677-6-5


sobre l'autor:

Jordi Solé i Camardons (Oliana, 1959) és catedràtic de llengua catalana i litera­tura a secundària, ha treballat durant cinc anys d’assessor LIC (llengua, interculturalitat i cohesió social), i des del 2010 fa de professor al Maresme. És practicant de la sociolingüística i treballa en l’independentisme des dels 17 anys. Ha impulsat diverses publicacions, té centenars d’escrits publicats, i són seus els llibres: Sociolingüística per a joves (1988), Soziolinguistika Gazteentzat (1991), Text i context. Lectures des de la socio­lingüística (1991), Sobirania sociolingüística catalana (1991), Inicia­ció a la sociolingüística (1992), Les paraules del futur (1995), Història social i política de la llengua catalana (1996), Els silencis d’Eslet (1996), Poliglotisme i raó. El discurs ecoidiomàtic de Delfí Dalmau (1998), El poliedre sociolingüístic (2001), Diccionari de sociolingüística (2001), La Síndrome dels Estranys Sons (2003), Les set tribus de la nació catalana (2004), La llengua que ens va parir. Set pensadors a la recerca del català (2007), Realitat i vitalitat de la llengua catalana (2009) i Independència o mort… de la llengua (2011).

Productes relacionats

  • anterior
Dalt