CD A la Big Bom Band "Made in Cat"

 

MADE IN CAT, l'últim disc editat per la formació del Bages A LA BIG BOM BAND, presenta un recull de temes compostos i arranjats per prestigiosos artistes del jazz català com són Manel Camp, Lluís Vergés, Lluís Vidal, Vicens Martín, Francesc Gener, David Pastor, Joan Monné i Pepe Balasch. Es tracta d'un disc de jazz “100% català", que ha vist la llum a principis de 2015. Es tracta d’un treball compost i interpretat per músics catalans, i que té la finalitat de mostrar la música i cultura catalanes més enllà de les fronteres del nostre país.

El disc, enregistrat durant la tardor de 2014, pretén fer un salt qualitatiu dins l’ascendent trajectòria d’aquest conjunt de Sallent. Per aquest motiu la big band ha ecarregat a diversos músics de renom del jazz a Catalunya la composició i arranjament dels vuit temes que conformen el disc. Made in Cat suposa un pas més en l’evolució de la formació de Sallent, aportant el seu gra de sorra al panorama del jazz fet a Catalunya.

10,00 €

Immediata
 

 

La formació

A LA BIG BOM BAND neix l’any 1999 arrel d’una assignatura de l’escola Municipal de Música “Cal Moliner” de Sallent, sota la direcció del mestre Josep F. Balasch amb l’objectiu de donar resposta a totes aquelles inquietuds jazzístiques que s’estaven generant en aquell moment. Per tant, aquesta formació pretenia donar cabuda a alumnes i exalumnes de l’escola, mantenint així una estreta vinculació amb el centre docent.
Després d’uns anys de realitzar molta feina a l’ombra i de molts canvis a la formació, es decideix estabilitzar i consolidar el conjunt. D’aquesta manera, A LA BIG BOM BAND s’obre camí més enllà del poble de Sallent, sent així una proposta sòlida pels programadors dels petits locals de la zona com la Font del Balç (Casserres) o el Cafè- Teatre Voilà (Manresa), incentivant el panorama jazzístic català amb un nou i variat repertori a cavall del swing i la música llatina.

Currículum

És l’any 2011 quan la big band edita el seu primer disc, A la Big Bom Band. Un disc de l’estil del latin-jazz compost per cinc temes tots ells arranjats per Michael Philip Mossman. El disc va ser enregistrat i editat als estudis Sibelius de Taradell, masteritzat a Monoposto Mastering per Michael Schuabe, i produït pel segell discogràfic PSM Music.

El 2012, la formació jazzística treu el seu segon disc, Fabes Contades. Disc produït conjuntament amb el trompetista valencià David Pastor, amb qui presenten aquest projecte a sales de Catalunya com són el Jamboree Jazz Club de Barcelona, Nova Jazz Cava de Terrassa o el Kursaal de Manresa entre d'altres. En aquest treball hi trobem temes compostos pel mateix David Pastor, arranjaments de Pat Metheny i Dave Holland, i un tema propi del director de l'orquestra Pepe Balasch.
Amb dos discos doncs ja a les seves esquenes, la formació ha realitzat diversos concerts per Catalunya i Europa entre els quals cal destacar-ne el de Kapfenberg (Àustria, 2010), a la Font del Balç (Berguedana de Jazz, 2011), el del Festival de Jazz de Groznjan (Croàcia, 2011), el de la Sala Stroika (Manresa, 2011), la Nova Jazz Cava de Terrassa (2011 i 2012), al 31è

Festival de Jazz de Terrassa amb David Pastor (2012), al Kursaal de Manresa amb David Pastor (2013), i al Jamboree Jazz Club de Barcelona (2013). Durant el 2014, la big band prepara el seu actual projecte: MADE IN CAT, l'últim disc que presenta la formació de Sallent, on hi trobem un recull de temes compostos i arranjats per diferents artistes catalans com són Manel Camp, Lluís Vergés, Lluís Vidal, Vicens Martín, Francesc Gener, David Pastor, Joan Monné i Pepe Balasch.
Made in Cat va ser presentat el 18 de gener al Kurssal de Manresa, amb la col•laboració de Manel Camp, i el passat 3 de març al Jamboree de Barcelona amb Manel Camp, Joan Monné i Vicens Martín.

MADE IN CAT inclou els temes:

1. AEM (Lluís Vergés)
2. Reflexe (David Pastor)
3. A la de tré (Francesc Gener)
4. Fantasia en blau (Manel Camp)
5. Jubilation (Joan Monné)
6. El mariner (Lluís Vidal)
7. Acció trambòlica (Pepe Balasch)
8. La festa (Vicens Martín)

Productes relacionats

  • anterior
Dalt