Figura de goma reproducció del gegant Tallaferro d'Arenys de Mar

 

Simpàtica reproducció feta amb goma del gegant En Tallaferro d'Arenys de Mar.


Amb un tacte tou, no es trenca si cau a terra, i és ideal per guarnir els vostres estants o per regalar a aquell nebot que es torna boig darrere els elements de festa major! (Figura de 23 centímetres d'alçada i 7 d'amplada (base)

30,00 €

No disponible

En aquests moments s'ha exhaurit l'estoc d'aquest producte.

Si vols ser el primer a conèixer quan en tornem a tenir, si us plau, escriu el teu correu al camp de baix.

 

 

En Tallaferro d'Arenys de Mar

En Tallaferro i na Flor d'Alba, representació mítica de l'antiga monarquia catalana, són el rei i la reina que acostumaven a ser els personatges centrals dels contes de principis de segle. Van ser creats l'any 1955 per l'artista-artesà Domènec Humbert. La seva primera aparició pública va ser el 8 de juliol de l'any 1955, vigília de la Sant Zenon.


La parella de gegants la va costejar Josep Pons i Vila i els va cedir a la vila d'Arenys. El primer vestuari va ser dissenyat i confeccionat per Miquel Guri. Als anys vuitanta, el sastre arenyenc Francesc Calopa, cenyint-se als models originals, va adaptar i confeccionar uns nou vestuari que és el que llueixen actualment. En Tallaferro pesa uns 75 Kg i medeix uns 350 cm. mentre que na Flor d'Alba pesa uns 72 Kg i fa uns 345 cm d'alçada.


Hi ha poques dades de tota el que va envoltar la construcció d'en Tallaferro i na Flor d'Alba. El seu creador, Domènec Umbert, es va inspirar en l'actriu de cinema i sex-simbol de l'època Joana Fontaine per modelar la cara de na Flor d'Alba i amb l'actor Cornel Wilder per modelar en Tallaferro. Aquests gegants no sçon únics ja que el motlle no es va destruir, segons s'havia pactat amb l'artista-artesà, i per això se'n poden trobar altres copies exactes (Premià de Mar,...) però canviant el vestuari i alguns altres detalls.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt