Figura de goma reproducció del gegant de Vilanova i la Geltrú

 

Simpàtica reproducció feta amb goma del gegant de Vilanova i la Geltrú.

Amb un tacte tou, no es trenca si cau a terra, i és ideal per guarnir els vostres estants o per regalar a aquell nebot que es torna boig darrere els elements de festa major! (Figura de 33 centímetres d'alçada i 7 d'amplada (base)

35,00 €

No disponible

En aquests moments s'ha exhaurit l'estoc d'aquest producte.

Si vols ser el primer a conèixer quan en tornem a tenir, si us plau, escriu el teu correu al camp de baix.

 

 

Gegants de Vilanova i la Geltrú

Les primeres referències escrites sobre els gegants grossos les trobem el 1709 on apareixen en la processó de Corpus. Però no és fins el 1771 quan apareixen els gegants petits de Vilanova, exactament sestranaren el dia 26 dagost, en motiu de la benedicció de la primera part del temple parroquial de Sant Antoni Abat.

Aquestes figures duraren fins lany 1936. En aquest any, els gegants petits viatjaren amb la Mulassa i el Drac al Poble Espanyol de Barcelona. Un cop allí, els sorprengué la guerra civil i no es va saber mai més res.


En canvi, els gegants grossos es quedaren a Vilanova però no duraren gaire més, perquè el 1937 foren esmicolats en mans de la canalla.

Lany 1948 fou lany de la recuperació de les dues parelles vilanovines gràcies a la societat Foment Vilanoví. Foren projectats per Enric Cristòfol Ricart i construïts LIngenio de Barcelona, i es van estrenar el dia 5 dagost de 1948, en plena Festa Major de Vilanova.

Lany 1981 es formà lactual colla de geganters de Vilanova, que es lencarregada de fer ballar les dues parelles vilanovines en les seves festes majors locals i en daltres poblacions on són demanats per actuar-hi.

Actualment, la Colla de Geganters de Vilanova i la Geltrú té tres parelles, els Gegants Grossos de Vilanova i la Geltrú -el Gegant de la Porra i la Geganta-, els Gegantons de Vilanova i la Geltrú -lHereu i la Pubilla- i els restaurats Gegants de la Geltrú -el feudal Ulderich i la Guisla-.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt