Figura de goma del Gegant de Vic

 

Simpàtica reproducció feta amb goma del Gegant de la Ciutat de Vic

Parella de la geganta de Vic, amb figura també a la venda.

Amb un tacte tou, no es trenca si cau a terra, i és ideal per guarnir els vostres estants o per regalar a aquell nebot que es torna boig darrere els elements de festa major!

30,00 €

No disponible

En aquests moments s'ha exhaurit l'estoc d'aquest producte.

Si vols ser el primer a conèixer quan en tornem a tenir, si us plau, escriu el teu correu al camp de baix.

 

 

Els gegants de Vic no tenen nom propi, i també se'ls coneix com els Comtes d’Osona. Ballen el “Ball dels Gegants de la Ciutat de Vic” (vals-jota de Miquel Subirats i Torras, de l’any 1997).

Si els voleu veure, Els Gegants de Vic surten per la Festa Major de Sant Miquel dels Sants, al juliol, o per Corpus.

La història d'aquests gegants es remunta al 1832 a la crida feta per a les festes de Sant Miquel dels Sants. La construcció s’atribueix a l’escultor Ramon Amadeu. Com que els gegants són idèntics als gegants petits del Pi i a uns antics gegants igualadins, se suposa que el seu constructor deu ser el mateix. A més a més, les seves dates de creació són molt properes.
Acostumen a anar acompanyats pel Cap de Llúpia i la seva família, un grup presidit pel Merma, un capgròs centenari i que és la icona de la ciutat. El capgròs obre pas als gegants tot fent petar un fuet i perseguint als infants de la ciutat, que el provoquen i l’escridassen.

Per tal de preservar les peces centenàries de fusta, des de fa uns anys les figures que surten al carrer en són unes rèpliques, creades per en Manel Casserras de Solsona.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt