Figura de goma reproducció Nano Gitano Canyamàs de Vilafranca

 

Simpàtica reproducció feta amb goma del Nano Gitano de Vilafranca.

Amb un tacte tou, no es trenca si cau a terra, i és ideal per guarnir els vostres estants o per regalar a aquell nebot que es torna boig darrere els elements de festa major!

*Producte no recomanat per a menors de 36 mesos (per contenir peces que poden ser ingerides)

Teniim disponible la seva parella, la nana gitana Zingarel·la de Vilafranca.

27,00 €

Immediata
 

 

Els Nanos gitanos de Vilafranca van néixer com a oposició als gegants, o sigui, com a oposició al poder. T

Al principi formaven una colla, els capgrossos o nans, però van anar separant-se de la colla i establint-se pel seu propi compte.

La seva primera aparició data del 1859, i a causa de la fragilitat dels materials de construcció dels caps, han anat variant molt.
El 1968 l'Acadèmia de Tastavins Sant Humbert va fer entrega a la vila, dels dos "nanus" que foren batejats el 30 d'agost, en un acte públic. Primerament, els noms foren Roseta i Oriol, per la pubilla i el pagès.

Un any més tard s'hi van afegir la parella coneguda com a Gitanos, que no foren batejats fins el 1993 com a Zingarel·la i Canyamàs, noms escollits pels escolars vilafranquins. Els padrins en aquest bateig foren els Capgrossos de Vic.
El 1982 van esdevenir una colla pròpia, separant-se dels nans, i van adquirir una coreografia pròpia; llavors van esdevenir els Capgrossos "grossos". Actualment s'anomenen Capgrossos de Vilafranca.
Durant la Festa Major del 2002 celebra el 20è aniversari de la separació dels Capgrossos "grossos" dels nans.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt