CD Assabè "Els guardians del pou"

 

CD "Els guardians del pou" del grup de música d'arrel balcànica cantada en català Assabè.

Assabè passa pel morter la música gitana, l'scudella catalana, sons balcànics, una festa rave, beats, watts, crits i cants. Assabè és un duet nòmada que amb diatònic i saxo fan farra i fanfàrria.

Inclou els temes:

1. Ens veiem 04:33
2. Petita escena nocturna 04:27
3. Carxof 04:00
4. Crisi 03:28
5. Carta a la mare 04:44
6. El mar a casa 05:46
7. Gats i bruixes 04:19
8. Pollastre fred 04:46
9. Somni 03:42
10. Animalada 03:47
11. Calçotada 03:56
12. Marcià suburbà 03:38
13. Somni català (bonus track) 01:54

7,00 €

Immediata
 

 

Assabè és un projecte musical que neix l'any 2009 amb la idea d'unir dues passions, la música gipsy i balcànica amb l'electrònica de vessant més raver.

Assabè beu i es nodreix d'aquesta sonoritat tan característica: els metalls percutius i virtuosos de les fanfàrries, els ritmes accelerats, la música festiva i trepidant però amb tocs melancòlics. Emir Kusturica, Goran Bregovic, la Fanfare Ciocarlia... són alguns dels referents imprecindibles d'aquest estil que ha donat la volta al món.

Dos músics dalt l'escenari: un acordió diatònic, un saxo soprà amb pedalera, unes bases electròniques i unes línies melòdiques senzilles a dues veus és el que utilitza Assabè per crear la seva sonoritat tan personal i alhora universal.

Les lletres, sempre en català i sovint de temàtica costumista, creen unes imatges d'un realisme màgic que voreja el surrealisme en què les vivències més quotidianes es barregen amb fets estranys o delirants. Les lletres també tenen una clara influència de la cultura popular catalana, els elements tradicionals i la cançó de corranda.

L'abril del 2010 surt 'la maqueta', que s'enregistra de forma casolana i autoeditada amb la idea de plasmar exactament el directe del grup. Sense retocs ni condiments. Al natural. Amb aquest primer treball queden finalistes del III Concurs Sons de la Mediterrània i guanyen l'Emmaketa'm2010 del Clot-Camp de l'Arpa, i amb les hores d'estudi del premi graven la segona maqueta, '3poemes' (maig 2011 - Estudis MarleeRecords).

Després de quatre anys i més de cent concerts, Assabè presenta el seu primer disc, 'els guardians del pou' (novembre 2013), en què agafen les seves cançons i les passen pel morter amb un nou ingredient: la fanfàrria. Així, Assabè passa de ser un all tendre a madurar, i mescla la seva essència amb oli de fanfàrria extret de bons músics amb denominació d'origen. El resultat final és un allioli producte de la terra, genuí, que qui el prova li pica la boca i no pot parar de botar!

En la gira de presentació del disc 'els guardians del pou' els acompanya l'esbojarrada Fanfarria On Band, quatre músics (saxo alt, saxo tenor, trompeta i trombó) encesos i il·luminats que faran bullir l'escudella i remenar l'olla de tothom qui en tasti el suc.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt