Figura de goma Gegant d'Olot

 

Simpàtica reproducció feta amb goma del Gegant d'Olot.

Amb un tacte tou, no es trenca si cau a terra, i és ideal per guarnir els vostres estants o per regalar a aquell nebot que es torna boig darrere els elements de festa major!

*Producte no recomanat per a menors de 36 mesos (per contenir peces que poden ser ingerides)

30,00 €

Immediata
 

 

El gegant actual data del final del segle passat. El Gegant és obra de Miquel Blay, el qual en féu un esbós en fang el 1888, abans de marxar a estudiar a París.

Els resultats no van poder ser més positius. Olot ja no podia - o millor dit, no volia- tenir cap més gegants. I la prova és que l'any 1980 se'n van construir uns de nous que són una còpia exacta dels anteriors, però menys pesants. El Gegant de més de 90 kg passà a fer-ne 77 i la Gegantessa de més de 85 a 67.

La tradició oral ha recollit que Miquel Blay, per fer la testa del Gegant, s'inspirà en un mosso de can Sureda, una pastisseria al començament del carrer de Sant Esteve, i Celestí Devesa, en una guapa estanquera del carrer de Sant Rafel. Els originals en guix i fang del Gegant es conserven al Museu Comarcal de la Garrotxa. Els Gegants es van estrenar pel Corpus de 1889.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt