Figura de goma Gegant d'Olot

 

Simpàtica reproducció feta amb goma del Gegant d'Olot.

Amb un tacte tou, no es trenca si cau a terra, i és ideal per guarnir els vostres estants o per regalar a aquell nebot que es torna boig darrere els elements de festa major!

*Producte no recomanat per a menors de 36 mesos (per contenir peces que poden ser ingerides)

35,00 €

No disponible

En aquests moments s'ha exhaurit l'estoc d'aquest producte.

Si vols ser el primer a conèixer quan en tornem a tenir, si us plau, escriu el teu correu al camp de baix.

 

 

El gegant actual data del final del segle passat. El Gegant és obra de Miquel Blay, el qual en féu un esbós en fang el 1888, abans de marxar a estudiar a París.

Els resultats no van poder ser més positius. Olot ja no podia - o millor dit, no volia- tenir cap més gegants. I la prova és que l'any 1980 se'n van construir uns de nous que són una còpia exacta dels anteriors, però menys pesants. El Gegant de més de 90 kg passà a fer-ne 77 i la Gegantessa de més de 85 a 67.

La tradició oral ha recollit que Miquel Blay, per fer la testa del Gegant, s'inspirà en un mosso de can Sureda, una pastisseria al començament del carrer de Sant Esteve, i Celestí Devesa, en una guapa estanquera del carrer de Sant Rafel. Els originals en guix i fang del Gegant es conserven al Museu Comarcal de la Garrotxa. Els Gegants es van estrenar pel Corpus de 1889.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt