Figura de goma reproducció de la geganta d'Arenys de Mar

 

Simpàtica reproducció feta amb goma de la geganta d'Arenys de Mar.


Amb un tacte tou, no es trenca si cau a terra, i és ideal per guarnir els vostres estants o per regalar a aquell nebot que es torna boig darrere els elements de festa major! (Figura de 23 centímetres d'alçada i 7 d'amplada (base)

30,00 €

No disponible

En aquests moments s'ha exhaurit l'estoc d'aquest producte.

Si vols ser el primer a conèixer quan en tornem a tenir, si us plau, escriu el teu correu al camp de baix.

 

 

En Tallaferro i na Flor d'Alba, representació mítica de l'antiga monarquia catalana, són el rei i la reina que acostumaven a ser els personatges centrals dels contes de principis de segle. Van ser creats l'any 1955 per l'artista-artesà Domènec Humbert. La seva primera aparició pública va ser el 8 de juliol de l'any 1955, vigília de la Sant Zenon.


La parella de gegants la va costejar Josep Pons i Vila i els va cedir a la vila d'Arenys. El primer vestuari va ser dissenyat i confeccionat per Miquel Guri. Als anys vuitanta, el sastre arenyenc Francesc Calopa, cenyint-se als models originals, va adaptar i confeccionar uns nou vestuari que és el que llueixen actualment. En Tallaferro pesa uns 75 Kg i medeix uns 350 cm. mentre que na Flor d'Alba pesa uns 72 Kg i fa uns 345 cm d'alçada.


Hi ha poques dades de tota el que va envoltar la construcció d'en Tallaferro i na Flor d'Alba. El seu creador, Domènec Umbert, es va inspirar en l'actriu de cinema i sex-simbol de l'època Joana Fontaine per modelar la cara de na Flor d'Alba i amb l'actor Cornel Wilder per modelar en Tallaferro. Aquests gegants no sçon únics ja que el motlle no es va destruir, segons s'havia pactat amb l'artista-artesà, i per això se'n poden trobar altres copies exactes (Premià de Mar,...) però canviant el vestuari i alguns altres detalls.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt