Joc de taula Cap de Colla

 

Cap de colla és un joc de taula de cartes i daus que representa i difon la cultura castellera d'una forma divertida, dinàmica i enginyosa.

"Tot el fet casteller en un joc de cartes. L'encert en l'ordre dels castells, el repte de fer un castell abans que les altres colles, el risc de fer un castell al limit de les possibilitats de la teva colla, la bona gestío dels intents, el gran final dels pilars. Cap de colla és el joc de la gent que es emocionen els castells i de la gent a qui agraden els jocs adictius"

16,95 €

No disponible

En aquests moments s'ha exhaurit l'estoc d'aquest producte.

Si vols ser el primer a conèixer quan en tornem a tenir, si us plau, escriu el teu correu al camp de baix.

 

 

Com s'hi juga?

Assaig

Es reparteixen 9 cartes a cada cap de colla. Els jugadors hauran d'anar agafant i descartant cartes, per torns, fins aconseguir les parts necessàries del castell que vulguin construir. Un cop muntat el castell, el presentaran a la taula i esperaran que els altres caps de colla preparin els seus castells per anar a la plaça a exhibir-los.

Plaça

El cap de colla que hagi preparat abans el castell començarà intentant carregar-lo. Haurà de llançar els daus i aconseguir igualar o superar la tirada mínima que es necessita per carregar el castell que hagi presentat (s'indica a la taula). En cas d'aconseguir-ho, obtindrà els punts corresponents de carregar aquell castell i un intent que li servirà per repetir la tirada si ho necessita. Tornarà a repetir el procediment per veure si descarrega el castell i, si ho fa, aconseguirà també els punts de descarregar.

Un cop tots els caps de colla hagin acabat la ronda de castells, es passarà a la següent ronda, repartint totes les cartes de nou i tornant a començar. No es podran repetir els castells d'una mateixa colla en rondes diferents!

A més, el primer cap de colla que presenti el castell en cada ronda guanyarà punts extres.

Les cartes

Les cartes “pilar de...”, “dos de...”, “tres de...”, “quatre de...”, i “cinc de...” representen cadascuna un pis del tronc del castell, amb l’amplada corresponent (pilar, 2, 3, 4 o 5). Per fer un castell es necessiten varies cartes d’un sol d’aquests tipus.

Enxaneta: Tot castell necesita el seu enxaneta fent l'aleta al capdemunt.

Dosos i acotxador: representa el pom de dalt sense l’enxaneta. És una carta necesaria en funció del castell: els pilars no la utilitzen, els Castells de dos, tres i quatre n’utilitzen una, i els de cinc n’utilitzen dues.
Pinya: Les cartes de “Pinya” representen per igual la pinya, el folre i les manilles.
Agulla: Les cartes d’”Agulla” simbolitzen tota l’agulla d’un castell amb agulla (també anomenat castell amb el pilar). Al Cap de Colla, la carta d’agulla aporta puntuació extra.
Comodí: El comodí podrà substituir qualsevol carta, fins i tot les de pinya.

Taula de puntuacions

Aquesta taula conté tots els Castells que és posible fer en el joc. S’hi indiquen les cartes necessaries per completar un castell a la fase d’assaig, la seva dificultat representada en una tirada mínima de daus, i la puntuació que correspon a carregar-lo i descarregar-lo. També s’hi indiquen els punts de ronda, i els Castells que poden portar agulla.

TemàticaCastellers

Productes relacionats

  • anterior
Dalt