Joc de taula "Som el que decidim!"

 

L’objectiu del joc és celebrar la consulta, exercir el dret a decidir!

Aconseguireu un triomf per la democràcia perquè els catalans i les catalanes puguem decidir el nostre futur? O durant la partida es trencarà la cohesió social impossibilitant el procés?

La consulta es dóna per assolida quan entre tots els jugadors aconseguim reunir els condicionants que la possibiliten i que formen l’urna: cultura democràtica, mobilització ciutadana, polítics compromesos i estratègia internacional.

Superant les limitacions dels jocs cooperatius i dels jocs competitius, nosaltres definim aquest com a joc “coopetitiu” perquè requereix de la col·laboració de tots els jugadors, i alhora, l’esforç individual hi té el seu reconeixement.

15,00 €

No disponible

En aquests moments s'ha exhaurit l'estoc d'aquest producte.

Si vols ser el primer a conèixer quan en tornem a tenir, si us plau, escriu el teu correu al camp de baix.

 

 

caracteristiques

A cada capsa hi trobaràs 42 cartes, 12 discs de «participació democràtica», 24 discs de «gestió pública», 1 marcador de torn, 4 peons, 1 dau i les instruccions en català i en espanyol.

La capsa del joc, de petites dimensions (8,0 cm x 11,6 cm x 4,3 cm), té el format idoni perquè te l’enduguis a tot arreu. Un cop muntat, però, es transforma en un bonic tauler de 68 cm x 53 cm, que podràs lluir i gaudir amb els teus amics, família i companys de joc.

tauler joc SOM

El tauler, fet en cartes, simbolitza el mapa de Catalunya i permet infinitat d’escenaris, donant joc a l’atzar, a la sorpresa, a la tàctica i a la memòria.

SOM el que decidim! està pensat perquè tothom passi una bona estona. Si ets poc experimentat a jugar, entraràs ràpidament en la dinàmica a partir de poques normes molt senzilles amb la modalitat bàsica d’iniciació «Balances fiscals». I si ets dels qui us agrada jugar, a cada partida descobriràs possibilitats i estratègies noves amb les modalitats «Gestió pública» i «Participació democràtica». Tot en una sola caixa i sense necessitat d’expansions!

DINÀMICA:

Tot i jugar-se per torns, en cada torn tots els jugadors participen en major o menor mesura. Cal estar atent per col·laborar o anar a la teva!

En cada torn un jugador representa la Generalitat i s’executen per ordre 4 fases:

fases per torn

  1. Tributació: és l’hora de pagar impostos. Tots els jugadors han de pagar els impostos que els hi corresponen. Ho faràs a Espanya o a Catalunya? Quines en són les conseqüències?
  2. Transferència: Els ciutadans sempre acaben pagant. Ho farà l’Estat? Com ens afecta el dèficit fiscal? El jugador que té la Generalitat llença el dau per saber el grau de compliment de la transferència.
  3. Cohesió social: La Generalitat distribueix recursos i serveis. Ens podem permetre que quedin jugadors exclosos? Com evitem les retallades? El jugador que té la Generalitat ha de distribuir els recursos que té donant serveis a la resta de jugadors perquè ningú faci fallida.
  4. Acció ciutadana: El país avança si tots ens movem. Hi estàs disposat? Què fan els nostres representants? Com reacciona l’Estat? Com entenem el que passa al món? El jugador o jugadors representats en el dau es desplacen pel tauler de joc a la recerca de les cartes que formen l’urna. Alerta a les cartes que us trobareu pel camí!. Descobrireu drets universals, l’efecte de les balances fiscals, 30 anys d’activitat legislativa i els mecanismes de l’Estat per interferir en les decisions preses.

El joc pot acabar de 4 maneres diferents: amb la celebració de la consulta, amb la declaració unilateral d’independència, amb la Generalitat intervinguda per l’Estat espanyol o per esgotament, atrapats eternament en la situació actual. Tot dependrà de la voluntat dels jugadors i de com reaccioni l’Estat. Quin escenari voleu assolir?

Joc o realitat?

Enllaç a les instruccions detallades en PDF

Productes relacionats

  • anterior
Dalt