Samarreta Sóc mandinga

 

PRODUCTE EXHAURIT

Samarreta de cotó amb la irònica impressió d'un guerrer africà amb barretina.


El motiu que ens ha dut a fer aquest disseny és la polèmica que s'ha aixecat per les declaracions del president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem espanyol, Carlos Dívar, comparant el català amb el mandinga (vegeu notícia a Vilaweb).

15,00 €

No disponible

En aquests moments s'ha exhaurit l'estoc d'aquest producte.

Si vols ser el primer a conèixer quan en tornem a tenir, si us plau, escriu el teu correu al camp de baix.

 

 

Què és el Mandinga? (text extret de Vilaweb)

El mandinga és una llengua parlada a l'Àfrica Occidental per més de quinze milions de parlants, deu milions dels quals ho fan com a primera llengua i la resta, com a segona. Segons l'informe de Linguamón sobre aquesta llengua, el mandinga, o variants del mandinga, es parlen a uns quants països de l'Àfrica Occidental, amb aquest ordre, segons la quantitat de parlants: Mali, Guinea, Burkina Faso, Senegal, Costa d'Ivori, Gàmbia, Guinea Bissau, a més d'algunes comunitats a Libèria.

En cap d'aquests llocs no és llengua oficial (ho són el francès, l'anglès o el portuguès, segons el cas) el mandinga té alguna mena de reconeixement legal al Senegal i a Burkina Fasso, on té una certa presència a l'ensenyament, i a Mali, Guinea i Costa d'Ivori té protecció segons la llei però és molt relegada a la pràctica.

De tots els dialectes mandingues, el bàmbara, el més estès, és el que ha arribat a un grau més alt d'estandardització, a tots els nivells, també en el registre escrit, mentre que oralment el dialecte que gaudeix d'una major difusió és el diula.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt