Llibre Sobiranies. Una proposta contra el capitalisme

 

Sobiranies, una proposta contra el capitalisme és un llibre escrit per un grup de persones membres del Seminari d’Economia Crítica Taifa i el seu entorn amb propostes trencadores per guanyar sobirania en el procés de transformació social anticapitalista.

Estem vivint diàriament en un sistema que es reinventa a cada segon per perpetuar-se. Amb un capital obligat a destinar tota la riquesa social a la seva pròpia reproducció, podria semblar que només tenim dues alternatives: complir les restriccions que imposa la gestió del capital (pagament del deute, control dèficit, privatitzacions...) o una mera gestió progressista de la misèria (transparència, fiscalitat progressiva...).

15,00 €

No disponible

En aquests moments s'ha exhaurit l'estoc d'aquest producte.

Si vols ser el primer a conèixer quan en tornem a tenir, si us plau, escriu el teu correu al camp de baix.

 

 

Davant la impossibilitat de reconstruir un nou pacte social redistributiu, us proposem anar més enllà de l'estret marc que ens deixaria aquesta disjuntiva amb una reflexió profunda sobre la qüestió de la producció i les Sobiranies de les persones. La «matriu de les alternatives» establerta com a brúixola pel Seminari d'Economia Crítica Taifa centrada en cinc criteris que ens permetin avaluar el progrés cap a la construcció d'una realitat postcapitalista, ens servirà per valorar en cada àmbit de Sobirania proposada, i veure'n el seu potencial emancipador.

En la lluita per la independència i la sobirania política ens cal fiançar cadascun dels àmbits concrets on es desenvolupa la reproducció de la vida. Aquesta lluita des d’allò concret la concebem com un procés que ens ha de servir per avançar en la consolidació del subjecte de canvi conscient de quins són els desafiaments i les potencialitat que suposa disputar-li l'hegemonia social i econòmica al capital en el marc de l'Europa de l'Euro. Sobiranies doncs, no només és una estratègia de fons, sinó que pretén carregar de contingut el procés cap d’emancipació nacional i social, per tal de posar la vida al centre.

En aquest sentit i per tal d’anar incorporant a la nostra pràctica quotidiana i avançar cap aquesta transformació, s’aborden 6 sobiranies concretes, que permeten aterrar, contrastar i visualitzar la matriu de transformació. 6 sobiranies que permeten encetar una acció, i que representen només, la potencialitat de la proposta.

Escrit per Josep Manel busqueta, Clara Griera Llonch, Pau Llonch Méndez, Ivan gordillo Bernàrdez, Elena Idoate Ibáñez, Isabel Benítez Romero, Jordi Oliveras Serrano, Roc Padró caminal, Oleguer Presas Renom, Xavi Urbano Yuste, Helena Ojeda, Isabel Vallet Sànchez, Carles Muntaner Bonet, Alfons Pérez.

TemàticaAnticapitalisme

Productes relacionats

  • anterior
Dalt