BLOC CALENDARI MARAGALL PETIT (7 x 10 cm) edició del 2017, enguany dedicat a les festes esportives catalanes.
Bloc de sobretaula amb una gran història (s'edita des del 1960), i que com tots els blocs serveix per prendre notes, però que també és calendari i té anotacions diàries d'utilitat: Per exemple tots els dilluns la doctora en psicologia Melània Figueras ens ofereix un recull d’idees pràctiques sobre la psicologia positiva. Els dimarts receptes de la cuinera Olga Rius, els dimecres el professor de català Jordi Alberich ens dóna consells i reflexions sobre la nostra llengua. Els divendres l’escriptor Miquel-Lluís Muntané fa un repàs de les fites de l’esport català de tot arreu del nostre país al llarg del temps.
Víctor Pallàs, coordinador d’aquest BLOC, s’ha ocupat de la selecció de poemes tradiciónals del dissabte i del diumenge, així com dels encreuats del dijous.
8,70 €
Els orígens del Bloc Maragall:
La història del Bloc Maragall esremunta a l'any 1960. Aprofitant el centenari del naixement del poeta Maragall, Miquel Arimany va crear un bloc amb textos d’ell que havia escrit en català i castellà, i li va posar el seu nom de manera que la censura ho va deixar passar (si hagués estat tot en català hauria estat irremeiablement censurat). A partir d'aquí això va permetre que en els anys següents el bloc anés sortint, sempre amb el mateix nom, amb escrits d’altres autors i poetes catalans, sense que la censura s’hi fiqués. A partir d'aquí s'hi van anar introduïnt poemes barrejats amb acudits, amb notícies, fins a sintetitzar-ho.
El Dilluns, acudits aptes per a gent gran; el Dimarts, cuina catalana; el Dimecres, lliçons breus de català; el Dijous, acudits per a adolescents i el Dissabte i Diumenge poemes. Pel que fa al Divendres, quan anava a publicar el segon bloc s’havien complert els cent anys dels jocs florals i l’ajuntament de Barcelona no ho havia commemorat, de manera que l'autor va decidir de commemorar-ho jo a través del bloc. Cada divendres hi havia una història feta per Rafel Tasis sobre els jocs florals.
A partir d’aquell segon any cada any s'ha dedicat el Divendres a un tema diferent: la nova cançó, la ciutat de Barcelona, les comarques catalanes, polítics i militars, escriptors….” fins arribar a l'edició d'enguany, dedicada a les festes esportives catalanes.