Llibre La nostra estimada sardana, de Marcel Casellas i Mariona Millà

 

Sota el títol —d’aparença ben convencional— La nostra estimada sardana, s’amaga la complicitat de dos artistes ben heterodoxos: Marcel Casellas (compositor, i en aquest cas també autor dels textos) i Mariona Millà (pintora).
Constitueixen el paquet disset sardanes del músic, enregistrades per una vintena d’instrumentistes de cobla, tots ells de gran prestigi, agrupats aleatòriament d’onze en onze. Aquestes peces s’acompanyen de les corresponents il·lustracions de la pintora i d’uns textos en què el compositor reflexiona —algunes vegades amb un to lleugerament irònic— sobre la relació d’amor-odi entre el món sardanista actual i alguns moviments culturals emergents.
A La nostra estimada sardana, Marcel Casellas i Mariona Millà dibuixen, parlen i fan sonar la cobla convencional com si sentir i viure la sardana des d’un prisma modern fos una cosa tan natural com respirar.

20,00 €

No disponible

En aquests moments s'ha exhaurit l'estoc d'aquest producte.

Si vols ser el primer a conèixer quan en tornem a tenir, si us plau, escriu el teu correu al camp de baix.

 

 

ISBN : 978-84-942856-7-7

PVP 20,00 € (IVA INCLÒS)

FORMAT 210x210 mm

PÀGINES 80

IDIOMA CATALÀ

COL·LECCIÓ BAROC ART

INCLOU CD AMB COMPOSICIONS INÈDITES

ENQUADERNACIÓ RÚSTICA, PUR, AMB SOLAPES DE 190 mm

ELS AUTORS DEL LLIBRE

Marcel Casellas (Esplugues de Llobregat, 1954)

Contrabaixista i compositor. També és professor a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), i l’any 1992 va crear l’Aula de Música Tradicional i Popular, que va dirigir durant deu anys.
Ha promogut múltiples propostes a l’entorn de la música catalana i mediterrània amb la inclusió de diversos aspectes del llenguatge del jazz, la música lleugera, la música electrònica i la improvisació: Casellas Sextet Folk, Transardània, Estramp Jaç, La Principal de la Nit i Mesclat, per exemple. També promou els espais de Punt de Trobada. Actualment dirigeix la Cobla Catalana dels Sons Essencials, formació de gran format (a més dels instruments de la cobla, inclou percussió, guitarra, veu i cors) amb la qual avui recorre els escenaris del país i l’estranger.
En les seves composicions de tipus cambrístic o simfònic (música per a piano, quartets de corda i orquestra...), s’hi entreveuen trets formals o melòdics de la música tradicional catalana i mediterrània, i sovint la tenora, el tible o la barítona hi tenen un paper destacat.

Mariona Millà (Barcelona, 1954)

Pintora i professora d’arts plàstiques. La seva obra pictòrica figurativa i matèrica s’emmarca dins d’un caràcter expressionista. Conrea també la il·lustració, l’escultura i la joia d’autor, i ha treballat en la creació i el disseny de vestuari, decorats i escenografia teatral.

Desenvolupa una intensa activitat docent com a professora d’art en l’ensenyament universitari i professional a Barcelona. En l’àmbit de la divulgació de les tècniques artístiques, ha publicat un assaig sobre l’art pictòric (Viatge per la pintura) i diversos llibres il·lustrats, i ha escrit múltiples articles de reflexió sobre l’ofici.

Ha participat en fires d’art internacionals i ha realitzat nombroses exposicions: Catalunya i diversos indrets d’Europa.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt