Llibre "Lletraferides"

 

Lletraferides, d'Assumpta Montellà

La història de les nostres bibliotecàries: heroïnes abans, durant i després de la guerra. Una història de repressió i sacrificis, petits gestos i força de voluntat, però, sobretot, de passió per les nostres lletres. Des de l’any 1915, quan s’inicia l’Escola deBibliotecàries, amb l’impuls d’Enric Prat de la Riba i d’Eugeni d’Ors, Lletraferides repassa els cent anys d’esforç contumaç d’aquestes dones per preservar l’herència literària d’un país: els inicis difícils, però engrescadors; els duríssims anys de la guerra, amb el bibliobús del front—que recorre hospitals i trinxeres—i de l’exili; el fred angoixós del franquisme, els llibres prohibits iels inferns; i els vertígens de la Transició.

Amb testimonis en primera persona, dietaris inèdits i una rigorosa investigació, Assumpta Montellà narra la història d’aquestes guardianes de la literatura catalana i els ret un sentit imerescut homenatge de part de tots nosaltres, els seus admiradors incondicionals: els lectors.

19,90 €

No disponible

En aquests moments s'ha exhaurit l'estoc d'aquest producte.

Si vols ser el primer a conèixer quan en tornem a tenir, si us plau, escriu el teu correu al camp de baix.

 

 

Colecció: Sèrie H
Autor: Assumpta Montellà
Gènere: Memòria històrica
Data de publicació: 07/04/2015
ISBN: 9788416154289
Format: 16 x 23
Enquadernació: Tapa dura
Tags: Testimonis , Història, Catalunya

Assumpta Montellà
Assumpta Montellà va néixer a Mataró el 1958 i és historiadora. El seu primer llibre, La Maternitat d’Elna (Ara Llibres, 2005), ha aconseguit un èxit rotund de crítica i públic

Productes relacionats

  • anterior
Dalt