Llibre El vent de les paraules

 

Llibre"El vent de les paraules"

El vent de les paraules no és un poemari homogeni, sinó el recull de material d&rsquoal·luvió, que s&rsquoha esllavissat al llarg dels últims deu anys &ndashdels últims cinc si hem d&rsquoatendre al gruix de l&rsquoobra. De tota manera, aquest material, divers en la forma i el to, s&rsquoha estructurat en tres parts d&rsquouna certa coherència temàtica. Així, el primer bloc &ndashRemor de tu&ndash, arreplega setze
poemes d&rsquointenció amorosa, més dos d&rsquoesparsos, als quals no s&rsquoha trobat millor ubicació.
Una segona part, sota el títol de Remor de mar, agrupa vint-i-quatre composicions, i podria ser qualificada com a d&rsquoabast civil, amb un cert sentiment de pèrdua i de reivindicació a l&rsquoensems,

10,00 €

No disponible

En aquests moments s'ha exhaurit l'estoc d'aquest producte.

Si vols ser el primer a conèixer quan en tornem a tenir, si us plau, escriu el teu correu al camp de baix.

 

 

Llibre"El vent de les paraules"

El vent de les paraules no és un poemari homogeni, sinó el recull de material d&rsquoal·luvió, que s&rsquoha esllavissat al llarg dels últims deu anys &ndashdels últims cinc si hem d&rsquoatendre al gruix de l&rsquoobra. De tota manera, aquest material, divers en la forma i el to, s&rsquoha estructurat en tres parts d&rsquouna certa coherència temàtica. Així, el primer bloc &ndashRemor de tu&ndash, arreplega setze poemes d&rsquointenció amorosa, més dos d&rsquoesparsos, als quals no s&rsquoha trobat millor ubicació.
Una segona part, sota el títol de Remor de mar, agrupa vint-i-quatre composicions, i podria ser qualificada com a d&rsquoabast civil, amb un cert sentiment de pèrdua i de reivindicació a l&rsquoensems, al voltant de la terra i la identitat.
Finalment, un tercer conjunt de poemes, el més nombrós (trenta-vuit, en total), i que s&rsquoha intitulat Remor de mots, ofereix obres d&rsquouna faisó més introspectiva, i vol reflexionar sobre la creació poètica i el seu procés, d&rsquouna banda, i sobre els dubtes inherents a la mateixa aventura de viure, de l&rsquoaltra.
L&rsquoheterogeneïtat del recull, el fet que aquesta no sigui una obra organitzada segons un motiu previ, ni amb un objectiu ulterior, fa que alguns poemes puguin semblar una simple oposició formal respecte d&rsquoalguns altres. Fins i tot &ndashconsiderant la seqüència temporal que abasta el conjunt&ndash, s&rsquohi palesen certes contradiccions intel·lectuals, a les quals, però, l&rsquoautor no vol renunciar.

Jaume Fuster

Jaume Fuster Alzina (Capdepera 1946) és llicenciat en Filologia Catalana (1998) per la UIB. Membre fundador de l&rsquoAssociació Cultural &ldquoCap Vermell&rdquo i de la revista del mateix nom (1981), on ha publicat poesia i nombrosos artícules de sociolingüística. És autor de les Gloses de Sant Antoni de Capdepera entre els anys 1992 i 1997, i del 2004 ençà ha publicat també el treball &ldquoEls malnoms de Capdepera&rdquo (2001). Ha guanyat distints premis de glosa (Pau Sarol, Sóller Festa des Vermar, Binissalem) el premi &ldquoPloma de Ferro&rdquo (Capdepera) de narrativa curta els anys 1997 i 1999 (publicats) i el I Premi Vila d&rsquoArtà (2006) (publicat), també de narrativa. Ha estrenat les obres de teatre &ldquoUn geni, aproximadament&rdquo i &ldquoCapdepera, 700 anys&rdquo (grup &ldquoEs Mussol&rdquo, 2000), totes dues publicades i &ldquoL&rsquoestrena&rdquo (Grup del Taller de Teatre del Centre Jove de Capdepera, 2003 dins la I Mostra de Teatre Infantil i Juvenil de Capdepera).

  • anterior
Dalt