Kit de jocs tradicionals catalans Tastajocs

 

Caixa-Kit de fusta amb una acurada presentació amb tot de jocs tradicionals catalans per poder regalar als vostres fills, nebots, etc.i que inclou els elements necessaris per poder jugar a:

- SALTAR A CORDA
-
BALDUFA
-
XARRANCA
- TRENCAR L'OLLA
- BALES
- EL MOCADOR
- TRENCAR L'OLLA

(Vegeu més avall tots els detalls del joc)

Producte desenvolupat i comercialitzat pel Centre lúdic i educatiu Tastaolletes.

50,00 €

35,00 €

-15,00 €

No disponible

En aquests moments s'ha exhaurit l'estoc d'aquest producte.

Si vols ser el primer a conèixer quan en tornem a tenir, si us plau, escriu el teu correu al camp de baix.

 

 

TASTAJOCS TRADICIONALS

Els jocs tradicionals catalans formen part de la nostra cultura. Tots aquests que us presentem en aquesta caixa tenen gust auster, de trobades a la plaça o al carrer amb els amics i de família.

Els nostres avis en sabien molt de tot això a ells els volem agrair aquestes vivècies. Un sac de patates buit al cap de lhort, un tros de corda mig ensorrat a la sorra de la platja, una olla de terrissa amb el cul mig esquerdat.

Lavi Josep, lavi Joan, la iaia Maria i altres nens i nenes daquell temps van ser els pioners de tots aquests jocs que ara teniu entre les mans. Nosaltres ens preguntem si daquí uns anys els nostres nens i nenes també gaudiran del record dels seus jocs.

De tota manera, esperem que en un futur ben llunyà, torni a aparèixer un TASTAJOCS TRADICIONALS que agraeixi un altre cop als nostres avis aquest gust auster, de trobades a la plaça o al carrer amb els amics i la família.

Gràcies avis per fer de les coses senzilles, els nostres jocs!

SALTAR A CORDA:
Hi ha dues maneres de jugar-hi:
La primera de totes és fer-ho com un vol, intentant fer el màxim de salts possibles. La segona delles consisteix en saltar al ritme duna cantarella.
A part daquestes dues podeu jugar de la manera que vulgueu, tot és posar-shi!


BALDUFA:
Lobjectiu és fer-la ballar. El cordill senrotlla a la baldufa i es llença a terra amb força sense deixar escapar el cordill entre els dits. Si ho aconsegueixes la baldufa ballarà a terra. Després, si vols ja pots començar a fer figures amb ella. La pots fer pujar amb el palmell de la mà, pots fer una lluita de baldufes amb els teus amics i tot el que set passi pel cap.


XARRANCA:
Abans de començar a jugar, heu de dibuixar a terra la forma de la xarranca.

Es comença tirant una pedra a la casella nº1. Cal que la pedra quedi dins la mateixa. Després es fa el recorregut marcat a peu coix però saltant la casella que té la pedra.
Quan arribeu a les dues caselles en creu, i si cap de les dues té la pedra, poseu un peu a cadascuna delles.
Quan arribeu a lúltima casella us gireu i torneu al principi però, a la casella anterior on hi ha la pedra, us ajupiu, lagafeu i la salteu a peu coix. Així ho heu de fer amb les altres caselles fins a completar tot el recorregut. Aquest, el podeu variar segons la imaginació de cadascú.


TRENCAR LOLLA
Carregueu lolla de caramels o de sorpreses i després pengeu-la en un lloc alt i amb espai suficient per no fer mal a ningú amb el pal.
Un de vosaltres, amb el ulls tapats amb un mocador, ha dintentar, amb el pal, trencar lolla. Els altres podeu donar-li indicacions don és.
Després de tres intents passeu el torn al següent i així successivament fins que un de vosaltres aconsegueixi trencar-la. En aquest moment tots recolliu el contingut de lolla.


BALES:
Hi ha molts jocs de bales, us en proposem un: el joc del guà.
Primer de tot decidiu on es fa on és el guà (forat).
Després, llanceu per torns, cadascú la seva bala, amb la intenció de ficar-la dins del guà per decidir lordre de tirada.
El que aconsegueixi ficar-la dins el guà o el que es quedi més a prop, és el primer dagafar la seva bala i llençar-la, impulsant-la amb el dit polze, contra les bales que té al voltant, intentant empènyer-les cap al guà.
Cada vegada que un de vosaltres toqui la bala d'una altre participant amb la seva, torna a tirar.
Si aconsegueixes ficar una bala dins del guà, la guanyes.
Si falles la tirada i no toca cap altra bala, perds el torn.
I si tires la teva pròpia bala dins el guà tornes a començar.


MOCADOR
Heu de fer dos equips. Els membres de cada equip us heu de repartir un número de l1 fins al nombre de membres que tingueu en a lequip.
Cada equip us situeu a un extrem del camp de joc.
En el punt mig del camp traceu una línia i un de vosaltres amb el mocador a la mà, sha de posar al costat daquesta. Ell serà el responsable de cantar el números que entraran en joc.
Un cop el nen del mocador canti un número, els jugadors que tingueu aquest número, heu dadreçar-vos a la línia central, sense creuar-la i us heu de batre amb el rival, intentant endur-vos el mocador o en el cas contrari perseguir el contrincant fins on es troba el seu equip.
No es pot creuar la línia sense que el vostre contrincant hagi agafat el mocador.
Si el vostre contrincant us agafa el mocador, el podeu atrapar abans no arribi al seu camp. Si el toques amb la mà, guanyes el mocador i el teu contrincant sha de posar al costat del nen del mocador , parant la mà, per poder ser salvat per algú del seu equip.
Lequip que ha perdut un jugador ha de donar el número daquest a algú altre.
Sacaba la partida quan un dels dos equips queda sense jugadors.


CURSA DE SACS
Es tracta de fer una cursa on heu de córrer amb els peus posats dins dun sac. Podeu fer-ho de moltes maneres però la més ràpida és la danar fent salts llargs amb els peus ben junts.
Vigileu amb les caigudes!

Productes relacionats

  • anterior
Dalt