Llibre "Manual del procés - Vocabulari imprescindible de combat"

 

Manual del procés - Vocabulari imprescindible de combat, de Pau Vidal

Manual del procés fa un recorregut per l’actualitat catalana a partir de les paraules que sentim contínuament: full de ruta, desconnexió, indepes, federalisme, dret a decidir, plebiscitàries, xiulada... Definint amb ironia, humor i alhora rigor filològic els mots amb què parlem del procés d’independència, Pau Vidal crea un glossari del conflicte entre Catalunya i Espanya que es revela com un exercici intel·lectual de primer ordre.

En cada una de les paraules que conformen aquest vocabulari hi trobem l’ús que se n’ha fet en diversos mitjans i les curiositats que la recerca lingüística ens depara: sabíeu que el federalisme és una qüestió religiosa o que desnonament prové de la partícula negativa ‘no’? Que jutge i justícia no són de la mateixa arrel? O que ultimàtum és fill d’una paraula tan lletja com ultra?

Una reflexió lúcida i divertida sobre la terminologia del procés d’independència de Catalunya.

Introducció de: Montserrat Palau

16,00 €

No disponible

En aquests moments s'ha exhaurit l'estoc d'aquest producte.

Si vols ser el primer a conèixer quan en tornem a tenir, si us plau, escriu el teu correu al camp de baix.

 

 

Pau Vidal (Vila de Gràcia, 1967) És autor de les novel·les Aigua bruta (2007) i Fronts oberts (2012) i dels llibres divulgatius sobre llengua En perill d’extinció. 100 paraules per salvar (2005), El catanyol es cura. Interferències castellà-català (2012), l’exitós 100 insults imprescindibles. Dels cretins, tòtiles i poca-soltes a les putes i la seva descendència (2014, tres edicions) i El bilingüisme mata (2015). És assessor del nou Diccionari manual Vox de la llengua catalana (2015).

Tradueix narrativa italiana contemporània (Tomasi di Lampedusa, Tabucchi, Erri de Luca, Carofiglio), especialment de la sèrie Montalbano d’Andrea Camilleri, i és responsable dels mots encreuats en català del diari El País.

Preu: 16,00€
Col·lecció: El fil d'Ariadna, núm. 84
ISBN: 978-84-16139-62-0
Nombre de Pàgines: 176
Mides: 14,5 x 23 cm
Enquadernació: Rústica amb solapes
Data primera edició: Agost del 2015

  • anterior
Dalt