DVD Bon cop de falç

 

Documental 'Bon cop de falç. La història de l'himne', que explica perquè "Els Segadors" s'han convertit en l'himne nacional de Catalunya a partir de la composició que el compositor barceloní Francesc Alió en va fer el 1892.

12,00 €

6,00 €

No disponible

En aquests moments s'ha exhaurit l'estoc d'aquest producte.

Si vols ser el primer a conèixer quan en tornem a tenir, si us plau, escriu el teu correu al camp de baix.

 

 

Clack, L'Avenç i Enderrock s'han unit per portar a la pantalla el documental 'Bon cop de falç. La història de l'himne', que explica perquè "Els Segadors" s'han convertit en l'himne nacional de Catalunya a partir de la composició que el compositor barceloní Francesc Alió en va fer el 1892. Dirigit per Eloi Aymerich, el documental es basa en el llibre ‘Els Segadors. De cançó eròtica a himne nacional’, de Jaume Ayats, editat per L’Avenç el 2011, desenvolupat en un guió per Sergi Martí. La peça, de 57 minuts de durada, té música original de Toni Xuclà i compta amb l’assessorament a les escenes de ficció del realitzador Esteve Rovira. De moment pots veure’n el tràiler clicant aquí.

"Els Segadors" neixen de la mà del compositor barceloní Francesc Alió, que el 1892 crea aquesta cançó a partir d'una lletra anònima que narra els fets de 1640 recollida en el ‘Romancerillo catalán’ de Milà i Fontanals i la melodia d'una cançó popular de tall eròtic, "Els tres garberets" -sinònim de segadors- que oralment ja es cantava abans i tot dels fets de 1640. Alió, en el marc de l’emergència dels moviments nacionalistes que té lloc a Europa durant el segle XIX, té en ment crear una cançó que serveixi d’himne als catalans, una tonada col·lectiva que serveixi a tots els habitants de la Catalunya d’aquell moment. I ho aconseguirà. Però fins que arriba al dia d’avui, hauran de passar moltes coses...

Productes relacionats

  • anterior
Dalt