Llibre El Cas Carod

 
Llibre El Cas Carod
 

Llibre: "EL CAS CAROD"
Autor: Víctor Alexandre

Proa-literaria | col·lecció Proa debat | ISBN 84-8437-692-3
216 pàgines | Publicat 30/08/2004 | 13,5x21,5 cm. | Assaig

“Els 50 dies que van del 26 de gener al 15 de març del 2004 quedaran marcats amb foc a la història de Catalunya.” Víctor Alexandre fa la crónica dels moviments de Josep-Lluís Carod-Rovira, sense estalviar els detalls de la seva entrevista amb ETA. També hi analitza les reaccions dels mitjans de comunicació i reporta les declaracions i les maniobres de polítics catalans, bascos i espanyols. Un índex onomàstic en facilita el seguiment. Alguns preferirien oblidar-ho, però la campanya de criminalització interessada a què va ser sotmès Carod-Rovira és massa greu, per la virulència i pel mi

Més detalls

Vull:

9,95 €

Preu reduït!

15,65 €

Immediata
 

Llibre: "EL CAS CAROD"
Autor: Víctor Alexandre

Proa-literaria | col·lecció Proa debat | ISBN 84-8437-692-3
216 pàgines | Publicat 30/08/2004 | 13,5x21,5 cm. | Assaig

“Els 50 dies que van del 26 de gener al 15 de març del 2004 quedaran marcats amb foc a la història de Catalunya.” Víctor Alexandre fa la crónica dels moviments de Josep-Lluís Carod-Rovira, sense estalviar els detalls de la seva entrevista amb ETA. També hi analitza les reaccions dels mitjans de comunicació i reporta les declaracions i les maniobres de polítics catalans, bascos i espanyols. Un índex onomàstic en facilita el seguiment. Alguns preferirien oblidar-ho, però la campanya de criminalització interessada a què va ser sotmès Carod-Rovira és massa greu, per la virulència i pel missatge inquietant que ha deixat entre nosaltres. Qui té por de Carod-Rovira? Qui té por de la pau i la democràcia?

Víctor Alexandre estableix un interessant paral.lelisme del cas Carod amb l’afer Dreyfus, de l’any 1894, que va motivar la coneguda rèplica J’accuse...! d’Émile Zola. Es tracta de dos processos amb concomitàncies molt clares, on concorren la defensa aferrissada d’una veritat i la denúncia de les manipulacions.

Víctor Alexandre. (Barcelona, 1950) és periodista i escriptor. Ha estat director i presentador de programes a Ràdio 4 i corresponsal a Alemanya del diari AVUI, el setmanari El Temps, Ràdio 4 i la Cadena SER. Premi Recull de periodisme, 1996, també ha presentat un programa sobre cinema a TVE-Catalunya i és autor de diverses obres de ficció escrites per a la ràdio. Des del 1990 és una de les veus més carismàtiques de Televisió de Catalunya com a narrador de documentals sobre la natura però especialment del programa Cinema 3, i ha estat redactor del programa Clàssica del Canal 33. També col.labora habitualment en el diari basc Berria.

És autor dels llibres Jo no sóc espanyol (1999) (8 edicions i 25.000 exemplars venuts, i traduït recentment a l’espanyol), Despullant Espanya (2001), Despullats (2003), amb Joel Joan, i ha participat en el llibre col·lectiu L’autoestima dels catalans (2003). L’any passat també va escriure Senyor President: carta oberta (2003), una carta oberta a un hipotètic president dels Països Catalans, definit per La Semaine du Roussillon com “El millor assaig, sense cap dubte, mai no escrit sobre la realitat catalana i sobre el respecte universal a totes les diferències”.

Etiquetes del producte

Aquest producte encara no té cap etiqueta


  • Cada etiqueta va separada per una coma(,)


  • captcha
  •  
     

Fotos dels nostres clients lluïnt aquest producte

Cap foto pujada amb aquest producte, vols ser el primer?

Sí, jo també vull aconseguir premis i descomptes pujant les meves fotos portant material de Productes de la Terra!

Per pujar una foto necessites ser usuari registrat
 

Butlletí

Som a:
Closa de Mestres 11 - 43204 Reus - Tel. 977 276 040. Obert de dill. a dij. de 8h a 18h, div. de 8h a 14h. - info@productesdelaterra.cat