Llibre Panther, de Melvin Van Peebles

 

És 1966, els EUA estan en guerra al Vietnam, però al gueto d’Oakland els negres s’estan organitzant, amb jaquetes de cuir, boines, guants i punys alçats. Ha nascut el Partit Pantera Negra d’Autodefensa, ha començat la REVOLUCIÓ!

Al crit de «Poder pel poble!», el gueto desperta, les dones comencen a deixar-se el cabell afro, patrulles de panteres vigilen els abusos policials, el soul i el funk inunden els carrers: Volen terra, pa, habitatge, educació, vestit, justícia i pau.

Tens a les mans la història dels panteres negres escrita per ells mateixos en una novel·la trepidant que es mou al ritme del funk.

15,30 €

Immediata
 

 

NOM Panther
AUTOR Melvin Van Peebles
PRÒLEG Gil Scott-Heron
TRADUCCIÓ Daniel Escribano
CORRECCIÓ Eduard Seoane
PÀGINES 280 pàg,
PREU 18€ | 15,30€ (subscriptores)
ISBN 978-84-944954-8-9
COL·LECCIÓ Lletrafelina
DRETS Creative Commons



SOBRE L'AUTOR:

MELVIN VAN PEEBLES
(Chicago, 1932), és un escriptor, actor, director, guionista, dramaturg i compositor afroamericà. El 1957 debuta amb la novel·la The Big Heart(Fearon, 1957). El 1968 dirigeix el seu primer llargmetratge, The Story of Three-Day Pass amb el que crida l’atenció de Hollywood. És el 1971 quan saltà a la fama amb el film Sweet Sweetback’s Baadasssss Song. Film que dirigeix, escriu i en compon la BSO. Aquesta pel·lícula va ser la iniciadora del gènere Blaxploitation i la primera pel·lícula nord-americana on tots els personatges eren negres. El 1994 escriu Panther, que és portada al cinema el següent any. Com a músic ha estat un dels precursors juntament amb Gill Scott Heron del gènere del hip-hop i un referent en el jazz, R&B i el soul. La seva cançó Love, that’s America s’ha convertit en un dels himnes del moviment Occupy Wall Street.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt