Joc de taula "La Fallera Calavera"

 

"La Fallera Calavera", un joc de cartes en la nostra llengua que parodia amb molt bon humor elements del folklore, la cultura popular i la mitologia valenciana.

Poden jugar-hi de 2 a 5 participants i consta d’una única baralla de 100 cartes. Per guanyar, un jugador ha de reunir 5 cartes d’ingredient per poder cuinar una paella. Els participants poden utilitzar qualsevol de les cartes que componen la baralla per aconseguir-ho, ja que cadascuna té funcions específiques indicades en cada targeta.

Descarrega’t les instruccions completes!

Atenció! Ja disposem de l'AMPLIACIÓ del joc: "LA Fallera Calavera2". Clica aquí per veure-la!

16,95 €

No disponible

En aquests moments s'ha exhaurit l'estoc d'aquest producte.

Si vols ser el primer a conèixer quan en tornem a tenir, si us plau, escriu el teu correu al camp de baix.

 

 

• Les falles, la cultura popular i la mitologia valenciana es troben en una baralla de més de 100 cartes.

• El joc narra la història d’una fallera que, després de morir en una ‘mascletà’, torna a la vida buscant venjança.


Buscant el conill, la cuixa de pollastre i el garrofó

El joc introdueix els participants en una singular història protagonitzada per la Fallera Calavera. Després de morir en una 'mascletà' a causa d'un error de seguretat, una fallera torna a la vida convertida en zombi. Només hi ha una manera de calmar la seua ira apocalíptica: cuinar-li una bona paella. Amb l'ajuda de la Dama d'Elx, les monleonetes o el capità moro i objectes com la poció d'orxata i el taronger putrefacte, els jugadors hauran de buscar els cinc ingredients necessaris per salvar el món.

Entre les 102 cartes de la baralla (amb 57 models diferents), el jugador podrà trobar un ampli catàleg de personatges, objectes i situacions 100% valencianes. Estan presents les begudes (Aigua de València, Cassalla Miraculosa), la mitologia (el Butoni, Tombatossals) o les festes: des del Corpus, amb la Moma i la Dansà de la Magrana, fins a les falles (Masclet, Nit de la Cremà), passant pels Moros i Cristians (Capità Moro), les Fogueres (la Bellea del Moc) i la Magdalena de Castelló (Gaiata).

El jugador haurà d’utilitzar tots estos elements per a barallar-se (enfrontant la Delicà de Gandia al Tio Sangonera, per exemple) i poder furtar, així, els tresors dels altres oponents. El joc permet la participació de 2 a 5 jugadors, amb partides dinàmiques que duren entre 20 i 40 minuts.

Aposta pel valencià

Amb la idea d’ampliar l’oferta d’entreteniment en valencià, l’autor ha apostat perquè els textos de les cartes i les instruccions estiguen íntegrament en la llengua pròpia dels valencians. A més, moltes de les cartes contenen frases típiques (“Pega més voltes que un dolçainer”), refranys valencians (“Qui furta un ou, furta un bou”) o fins i tot brofegades divertides (“Amb un pet i una estufa, el llit com una estufa”). Tot amb la intenció de donar un impuls a la llengua des de l’humor i l’entreteniment.

L’autor

L’autor del joc és Enric Aguilar Almodóvar, nascut a Dénia el 1985. Llicenciat en Comunicació Audiovisual a Barcelona, és jugador habitual de videojocs i jocs de taula. La idea va sorgir arrel d’un breu curtmetratge creat al 2007 en què es contava la història de La Fallera Calavera. A partir d’eixe personatge va decidir ampliar el catàleg de zombis fins arribar a tot el folklore i la cultura popular valenciana, inspirant-se parcialment en l’obra del cineasta Tim Burton.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt