Joc de taula Guspira, el joc dels correfocs

 

Guspira és un joc de taula divertit, àgil i apte per a tots els públics, que està inspirat en el món del foc, els diables, les bèsties i tot el que envolta un correfoc, una de les festes populars més vistoses i espectaculars que existeixen en la cultura catalana. Entre les cartes que formen part del joc hi trobem elements tan característics d’aquesta celebració com són el Drac, la Víbria, la Guita, els Diables o els Tabalers, sense oblidar els Correfocaires, els valents que salten i ballen sota el foc.

L’objectiu principal de cada jugador és aconseguir el màxim de Correfocaires utilitzant les cartes de Pirotècnia que té a la seva mà. Però no sempre serà tan fàcil com sembla, el dau també hi tindrà el seu paper...

A part de la seva vessant lúdica, Guspira també busca convertir-se en una eina de promoció de la cultura catalana i de les festes populars. Les cartes mostren els elements més característics d’aquesta celebració i no inclouen text per poder arribar a qualsevol indret del planeta.

19,95 €

No disponible

En aquests moments s'ha exhaurit l'estoc d'aquest producte.

Si vols ser el primer a conèixer quan en tornem a tenir, si us plau, escriu el teu correu al camp de baix.

 

 

Com s'hi juga?

En total hi ha 74 cartes de pirotècnia dividides en diferents tipus: Carretilla, Traca, Canyardo i Botafoc. Aquestes són les cartes que cada jugador tindrà a la seva mà i que haurà de gestionar molt bé per aconseguir el màxim de Correfocaires.

Cartes Correfocaires
Aquestes cartes aniran sortint al llarg de la partida i seran l’objectiu principal dels jugadors. N’hi ha un total de 36 i cada una indica el valor que té pel recompte final i el cost de pirotència que es necessita per aconseguir-la.

Cartes Figures Especials
Les Figures Especials aniran sortint al llarg de la partida juntament amb les cartes de Correfocaires. En aquest cas aniran molt buscades perquè tan sols n’hi ha 5: Drac, Víbria, Ceptrot, Guita i Tabaler. A part de sumar punt al final de la partida, cada una d’aquestes cartes té unes habilitats que beneficiaran al seu propietari a la ronda final.

Cartes Carrer
Cada una d’aquestes cartes representa una ronda del joc. S’aniran destapant una a una i ens indicaran quina és la quantitat de cartes de Correfocaires i Figures Especials que apareixeran en cada ronda. Aquestes cartes inclouen la Plaça Inicial, la Plaça Final i 12 cartes de Carrer (3 tipus diferents).

Cartes Diables
Hi ha un total de 20 cartes de Diable i 4 colors diferents, de manera que cada jugador té un color propi. Inicialment cada jugador disposa de 3 Diables, però en pot guanyar fins a 5 gràcies a les tirades del Dau. La quantitat de diables marcarà el número de cartes de pirotècnia que cada jugador pot utilitzar a la vegada.

Cartes de Boc
La carta de Boc serveix per indicar quin és el jugador que comença la ronda i per tant el primer que podrà intentar aconseguir un Correfocaire o Figura Especial. Un cop acabada la ronda, la carta de Boc passarà al jugador de la dreta.

El joc també inclou un Dau de 6 cares amb 4 símbols diferents. Abans d’aconseguir un Correfocaire o Figura Especial, cada jugador ha de tirar el Dau. Poden passar varies coses depenent del resultat: pot aconseguir la carta sense problemes, aquesta pot tenir un cost més elevat, es pot perdre la pirotècnia o guanyar una nova carta de Diable.

Preparació

Cada jugador comença cada ronda amb sis cartes de Pirotècnia a la seva mà i 3 cartes de Diable a la seva disposició. En aquest moment es destapa una carta de Carrer i apareixen les cartes de Correfocaires i Figures Especials (cada una amb un valor i un cost de pirotècnia diferent).
Desenvolupament

Un cop s’han destapat les cartes de Correfocaires o les Figures Especials, els jugadors han de mirar d’aconseguir-les amb les cartes de Pirotècnia que tenen a la seva mà. El jugador que té el torn indica la carta que vol i tira el Dau. Aquest decidirà si el jugador pot aconseguir el seu objectiu o s’endurà alguna sorpresa agradable o no tant agradable… Tots els jugadors repeteixen el mateix procediment i s’inicia una nova ronda.
Ronda final

L’inici de la ronda final el marca quan apareixa la carta de Plaça Final. En aquest punt tots els jugadors mostren les cartes de Correfocaires que han aconseguit durant la partida i comença un gran duel per prendre o protegir les cartes de Correfocaires. En aquesta ronda també entren en joc les Figures Especials que tenen unes habilitats que beneficien al seu propietari.

Guanyador

Un cop els jugadors es queden sense cartes de Pirotècnia a les seves mans i ja no hi ha l’opció d’aconseguir més Correfocaires s’acaba la partida i es fa el recompte de punts. El jugador que sumi més punts amb les cartes de Correfocaires i Figures Especials és el guanyador del joc.

Productes relacionats

  • anterior
Dalt